Jump to content

Care Sunt Cele Mai Bune Alimente Pentru Creier?


CorinA

Recommended Posts

1) Nucile si migdalele. Ocupa o pozitie mai buna fata de peste nu doar datorita compozitiei in sine (care este mai complexa, ajutand creierul si prin vitamina E plus mineralele continute), ci si datorita faptului ca nu necesita preparare termica (practic, ar trebui sa comparam nucile crude cu pestele gatit).

nuci-alune-migdale.jpg

2) Pestele gras: ton, somon, macrou etc. Acesta contine grasimi bune (si) pentru creier (printre care Omega 3) si cantitati mari de vitamine din complexul B. Conteaza mult cum le preparati: prajit, pestele gras poate dauna creierului. Preparat la cuptor este bun. Fiert este cel mai util creierului si intregului organism, dar mai putin gustos. Tonul (ca de altfel si celelalte specii), din pacate, nu este prea folositor la conserva, iar tonul proaspat are un pret foarte ridicat. Pestele gras contine si proteine de calitate superioara.

3) Fructele de padure si strugurii, datorita in primul rand pigmentilor puternic antioxidanti continuti (antocieni si in special resveratrol). In plus, aceste fructe reprezinta o sursa foarte bogata de vitamine, mai ales vitamina C.

fructe-de-padure.gif

4) Cerealele integrale: pentru carbohidratii lenti si vitaminele B. Aproximativ aceeasi valoare pentru tonusul cerebral ca fasolea si lintea.

5) Lintea si fasolea. Acestea sunt, inainte de toate, bogate in carbohidrati lenti. Transformarea lor treptata in energie asigura o mai mare constanta a cantitatii de glucoza din sange si, prin aceasta, o corecta aprovizionare a creierului. Lintea si fasolea – in mod special fasolea rosie - sunt destul de bogate in vitamine din complexul B. In plus, sunt surse bune de proteine (in privinta proteinelor sunt depasite, cel putin calitativ, de carne).

6) Conopida si broccoli, tot datorita vitaminelor din complexul B, dar si prin vitamina C continuta. De preferat este sa le consumati fierte putin sau crude.

7) Ouale: din nou vitamina B9 este cea care transforma ouale in “vedete” ale tonusului cerebral. Ouale contin, de-asemenea, si alte vitamine din complexul B. Aceste vitamine au, toate, un rol esential in sanatatea creierului. Ouale mai includ, de-asemenea, si proteine bune.

8) Spanacul crud. Ajuta creierul prin vitamina B9, fier si antioxidanti (vitamina C, luteina etc.).

316319-spanac.jpg

9) Ficatul, datorita vitaminelor din complexul B si in special prin cantitatea mare de vitamina B9 (acid folic) continute. Din cantitatea de vitamina B9, vitamina sensibila la caldura, se pierde in jur de 50% in cazul prepararii normale a ficatului. Chiar si asa, cantitatea ramasa este destul de ridicata (ficatul crud contine peste 500 de micrograme de vitamina B9 la 100 de grame de produs).

  • Upvote 1

4Qn7oKL.gif cjZhNAh.gifsykL3n4.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.