Jump to content

Cinci Alimente Care Te Ingrasa,dar Te Si Slabesc


CorinA

Recommended Posts

Cerealele ingrasa cand sunt procesate, de exemplu painea alba, biscuitii, dulciurile si cand sunt combinate cu grasimi sau proteine (dulciuri cu blat - din faina – si creme de orice fel, prajituri, paine cu preparate grase sau prajite – fastfood – sau cand aceste cereale sunt combinate cu carne).

Cerealele slabesc cand sunt consumate integrale cu lapte sau iaurt (cereale neprocesate, acei fulgi din bob zdrobit, gen musli) si sub forma de faina integrala, de exemplu crutoane de paine integrala cu legume: crutoane cu salata, cu ciorbe sau supe de legume, supe crema de legume, cu garnituri de legume.

Uleiurile extravirgine contin aminoacizi care au rolul de a scoate grasimile din depozite. Insa daca acestea sunt consumate in exces, atunci deja aduc un aport caloric atat de mare incat organismul nu reuseste sa il consume si il depoziteaza.

Uleiurile slabesc daca sunt consumate doar in salate in cantitati mici (maxim o lingura de ulei la o slata mare) si ingrasa daca sunt procesate termic sau sunt consumate in exces. Chiar si consumul excesiv de uleiuri la salate ingrasa.

Alunele, nucile, seminţele, caju contin o serie de acizi grasi si grasimi vegetale care pot scoate grasimile din depozite.

nuci_alune_seminte_63544300.jpg

Aceste alimente ingrasa cand sunt coapte sau prajite, cand sunt asociate cu dulce, cand sunt consumate in exces, mai mult de o lingura pe zi.

Aceste alimente slabesc cand sunt consumate crude, iar cantitatea trebuie sa fie de maxim o lingura pe zi.

Lactatele te ingrasa cand sunt foarte grase, cand sunt consumate in exces, cand sunt combinate cu grasimi sau alimente prajite, cand sunt combinate cu dulciuri, paine, foietaje, cand sunt combinate cu carne grasa, cand sunt prajite.

Lactatele te slabesc cand sunt consumate cu cereale integrale, de exemplu iaurt cu cereale sau crema de branza cu iaurt si cereale, cand sunt combinate cu fructe crude, cand sunt combinate cu legume.

Carnea ingrasa cand este carne de porc, oaie sau capra, iepure etc., cu exceptia carnii de pui, curcan, peste, ingrasa daca este combinata cu grasimi, mai ales daca este prajita, daca este combinata cu carbohidrati: cartofi, orez, legume foarte dulci ca morcovii sau radacinoase, daca este consumata sub forma de mezeluri, carnati, salam, conserve.

Carnea slabeste cand este pregatita la cuptor, pe gratar cu aburi sau fiarta, cand se consuma in supe, cand este asortata cu salate, garnituri de legume, cand nu se consuma mai mult de o masa cu carne pe zi, cand nu se combina cu paine, cartofi, orez, paste, foietaje.

  • Upvote 2

4Qn7oKL.gif cjZhNAh.gifsykL3n4.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.