Jump to content

Opt Moduri De A-Ti Pune Creierul In Miscare


CorinA

Recommended Posts

Ne aflam in secolul vitezei si trebuie sa facem totul in viteza.

1. Rearanjeaza-ti biroul! Daca ai toate lucrurile in ordine si bine organizate, o sa-ti atuci aminte in orice moment unde ti-ai lasat un anumit obiect. Petrece-ti cinci minute in fiecare zi aranjand lucrurile pe birou si scapand de tot ceea ce nu este important sau folositor.

2. Fa o pauza de yoga! Exercitiile de yoga fac foarte bine creierului. Ia o pauza de cinci minute si restabileste-ti echilibrul emotional. Vei recapata toata forta si energia care te ajuta sa te concentrezi pe anumite sarcini.

322670-yoga.jpg

3. Mazgaleste in timp ce lucrezi! Daca ai acest obicei, e foarte bine. si oameni importanti ca Bill Gates sau Bill Clinton obisnuiesc sa faca asta. De ce? Pentru ca este un bun exercitiu de focusare si de aducere aminte. Un studiu recent releva faptul ca persoanele care obisnuiesc sa se joace cu creionul pe hartie in timpul sedintelor aveau rezultate cu 29 la suta mai bune la testele de memorie cu privire la chestiunile discutate in timpul sedintei decat cei care nu faceau acest lucru.

4. Intalneste-te cu prietenii! Reteaua de prieteni, si nu vorbim aici, de prietenii virtuali, te ajuta sa-ti pastrezi si sufletul, dar mai ales creierul tanar. Studii recente releva faptul ca o persoana care nu socializeaza suficient incepe sa aiba probleme de memorie cu sase ani mai devreme decat cei care sunt tot timpul in contact cu prietenii si familia.

5. Joaca-te! O buna modalitate de a-ti pastra capacitatile intelectuale este sa faci si pauze. De fiecare data cand ai un moment de respiro, alege-ti un joc online contracronometru. in acest fel, nu numai ca te relaxezi, dar iti obisnuiesti creierul sa gandeasca rapid.

Joaca-te-cu-cainele-pisica.jpg

6. Poarta ceasul cu susul in jos! De fiecare data cand vei vrea sa afli cat e ceasul, vei fi nevoit sa te concentrezi putin pentru a te dumiri. Va fi mai greu la inceput, insa creierul va primi antrenamentul de care are nevoie pentru a fi in forma.

7. Invata sa retii un nume. Cand intalnesti pe cineva, ca sa-i retii numele asociaza-l cu altceva mult mai familiar tie. Daca pe noua ta colega o cheama Elena, de exemplu, asociaz-o cu vreo matusa, cu Elena din Troia sau cu oricare Elena celebra iti vine atunci in minte.

8. Fa sarituri. Iti mai aduci aminte de orele de sport din copilarie cand sareai din pozitie de drepti cu mainile si picioarele departate? Exact acelasi gen de exercitii aerobice iti ajuta creierul sa se revigoreze. Cinci minute de astfel de exercitii la birou vor face minuni! Fa abstractte de colegul care probabil va rade de tine. El ramane cu rasul, iar tu cu creierul tanar!

copii-vacanta-sarituri-joaca-distractie.jpg

  • Upvote 1

4Qn7oKL.gif cjZhNAh.gifsykL3n4.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.