Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut, sunt curios daca e mai bine pentru calculator sa las panoul de la carcas pus sau sa-l scot?

Ma gandeam ca daca il scot atunci aerul o sa circule mai bine si n-o sa se acumuleze praful la fel de repede, dar atunci coolerul dp. carcasa practiv merge degeaba si in calculator caldura e la fel ca in camera.

Dar daca il las atunci coolerul din cutie isi poate face treaba si chiar daca in camera sunt 24C in calculator sa fie mai putin, dar dupa praful depune mai repede.

Sau depinde de vreme ? De exemplu iarna sa-l las deschis pentru ca e mai frig si vara sa-l las inchis sau vice versa?

Coolerul in ce directie trebue sa sufle aer ? al meu sufla in exterior, e bine ? Eu ma gandeam ca ar trebui sa sufle in interior dar din moment ce cand am cumparat pc-ul asa avea pus coolerul nu m-am bagat :)

• Upvote 1
  • Downvote 1

Posted

Pe vremuri stiu ca vara imi "dezbracam" calculatorul pentru ca ii era destul de cald. Totusi, odata cu achizitionarea unei noi carcase ce permitea pana la 3 coolere suplimentare (toate ocupate in momentul de fata) nu a mai fost nevoie sa-l dezbrac, pentru ca daca faceam asta "riscam" sa am o temperatura mai mare a componenteleor fata de temperatura avuta cu carcasa pusa.

Asadar, daca sistemul tau nu are o temperatura critica nu cred ca are sens sa il dezbraci, dar, poti incerca un test pentru a vedea cum obtii niste temperaturi mai bune.

In legatura cu cooler-ul despre care ai amintit probabil este unul de evacuare (este montat in asa fel incat sa evacueze in exterior caldura acumulata in interiorul carcasei), deci este ok.

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

1. Daca este foarte cald si vezi ca temperatura componetelor este foarte ridicata, poti dezbraca unitatea, dar din contra, daca este deschisa, praful se strange mai repede.

2. Daca ti inchisa carcasa este ok, praful se strange mai greu, dar temperatura poate fi putin mai ridicata ca in cazul fara carcasa.

Alegerea iti apartine, dar daca nu sunt temperaturi foarte mari nu are rost, oricum calculatorul va merge pana la viteza la care este proiecat, mai mult poti scoate doar prin overclck (nerecomandat).

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.