Jump to content

Cutremur Cu Magnitudinea 5.9 Pe Coasta De Est A Sua: Pentagonul Şi Clădirea Capitoliului, Evacuate


alex008

Recommended Posts

cutremur-cu-magnitudinea-5-9-pe-coasta-de-est-a-sua-pentagonul-si-cladirea-capitoliului-evacuate-105338.jpg

Foto: cyviz.com

Un cutremur cu magnitudinea iniţială de 5.8 a fost resimţit, marţi, pe Coasta de Est a SUA, mai multe clădiri din Washington fiind zguduite, informează AP. Seismul a avut loc la ora locală la ora 13:51.

Potrivit USGS, epicentrul cutremului a fost localizat lângă localitatea Mineral, din statul american Virginia, la o distanţă de aproximativ 130 de kilometri de capitala SUA. Seismul a avut loc la o adâncime de aproape 5 km.

Seismul a fost resimţit şi în New York şi statul Carolina de Nord.

Potrivit Reuters, Pentagonul şi clădirea Capitoliului din Washington D.C. au fost evacuate în urma seismului, revizuit de USGS la magnitudinea 5.9.

Turnurile de control ale aeroporturilor JFK şi Newark au fost şi acestea evacuate în urma cutremurului care a avut loc în SUA, conform nycaviation.com şi Reuters.

Potrivit unui oficial USGS (US Geological Survey - Institutul de Studii Geologice al SUA), citat de Washington Post, sunt aşteptate cu siguranţă replici ale cutremurului cu magnitudinea 5.9.

„Ne îngrijorează faptul că aceasta a fost o avant-replică. Ce este mai rău încă nu s-a întâmplat“, a declarat Marcia McNutt, directorul USGS.

Conform unor oficiali federali, citaţi de AP, două reactoare nucleare de la centrala nucleară North Anna din Lake Anna, Virginia s-au oprit automat. Deocamdată nu au fost raportate defecţiuni.

Centrul de Meteorologie al SUA nu a emis alertă de tsunami după seismul care a zguduit Coasta de Est a ţării nord-americane.

În urma cutremurului, mai multe persoane au fost rănite uşor şi mai multe clădiri au fost afectate superficial, au anunţat autorităţile din Washington D.C., citate de AP.

Acesta este cel mai mare cutremur cu epicentrul în statul american Viginia din ultimele două secole. În 1897, un cutremur cu aceeaşi magnitudinea a lovit Coasta de Est a SUA. Epicentrul său a fost localizat în zona Giles County din statul Virginia, potrivit USGS.

Totodată, cel mai puternic seism care a lovit Coasta de Est a SUA a avut o magnitudine de 7.9, s-a petrecut la 1 septembrie 1886 şi a avut epicentrul în Charleston, South Carolina.

sursa (spre deosebire de altii eu pun si sursa)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.