Jump to content

Recommended Posts

Posted

1. Persoanele perfecte nu sunt persoane reale. Un supermodel sau o fotografie retusata ce apare la profil ar trebui sa ridice primul semn de intrebare.

do_you_have_facebook_48182200_40614400.jpg

2. E nevoie de precautie daca descrierea personalitatii se aseamana cu a voastra sau vine sa o completeze. De regula, impostorii folosesc interese si activitati in oglinda, care sa se potriveasca, pentru a intra mai usor intr-o discutie.

3. Verifica cati prieteni are persoana respectiva in lista. Media de prieteni pe Facebook este de 130. Un impostor va avea de regula, mai putini.

4. Aflati daca vreuna dintre cunostintele voastre comune s-a intalnit vreodata cu persoana respectiva.

5. Folositi motoarele de cautare pentru a afla detalii de background. De exemplu, daca persoana respectiva spune ca a studiat la Oxford si ca in prezent este CEO la o companie internationala, aceste date ar trebui sa se regaseasca pe site-ul scolii sau al companiei.

6. Examineaza fotografiile si albumele cu atentie. O persoana reala va avea de obicei fotografii cu prietenii si familia si a facut comentarii la alte fotografii ale utilizatorilor Facebook. Un impostor va folosi fotografii de modelling, in care apare mai degraba singur, decat cu prietenii.

7. Nu va lasati pacaliti daca vedeti ca multe persoane garanteaza pentru posibilul/a impostor/are. O persoana poate foarte usor sa-si creeze mai multe conturi pentru a lasa impresia ca este sustinuta de familie si de prieteni.

8. Impostorii vor incerca sa ia legatura cu prietenii si familiile voastre, pentru a crea familiaritate si incredere.

9. In final, daca ati fost atacat de cineva care a avut un profil fals, contactati monitorii site-ului si autoritatile. Autoritatile sunt capabile sa indentifice impostorii si sa le inchida conturile mult mai repede.

4Qn7oKL.gif cjZhNAh.gifsykL3n4.gif

Posted

Daca tot ai deschis subiectul, am sa va povestesc ceva, din moment ce imi este lene sa deschid alt topic :D.

Timp de 2 ani, de cand joc Aion, mi-am facut multi prieteni. Obisnuiam sa petrec mult timp (12ore, da stiu e mult) in Teamspeak/Ventrilo cu ei, vorbeam radeam etc.

La un moment dat, a aparut aceasta persoana, fata(dupa cum spunea el). Nu a vorbit o data cu noi, din motive ca nu are microfon (o prostie), o parte au crezut acest lucru, o parte nu (printre care si eu, care nu-l inghiteam deloc).

Ma rog, lucrurile sau schimbat, ne-am despartit in 2 grupuri, o parte au mers cu tipul respectiv, zis Krysalia (fata), o parte am ramas impreuna.

Dupa 2 ani, care am jucat impreuna(pot zice impreuna deoarece jucam pe acelasi server si ne vedeam zi de zi, iar in ultima vreme am petrecut ceva timp pe Teamspeakul lor), a intrat intr-o zi(Krysalia, de asemenea fiind leaderul grupului celalalt) si minune, vorbeste.

"Hi, i'm Victor, Krysalia's friend" - Eram ceva de genul, wtf. Si am zis sa verific, si cand m-am uitat pe IDul de pe teamspeak (fiecare are un "cod" al sau cand intra prima data, ceva de genul) si numarul de conexiuni, era asemantor Krysaliei, si totusi tipul zicea ca e prima data cand a intrat pe teamspeak.

Apoi a dat-o gen ca e fratesu si joaca de la acelasi PC, iar Krysalia nu a vorbit niciodata pentru ca are probleme cu vocea. Marog, dupa mai multe discutii si prostii, a recunoscut intr-un final ca el a fost tot timpul, sa dat drept fata atata timp.

Lua poze de pe Facebook-ul unei fete (aveam profilul dar l-am uitat), posta pe forum, dadea noua. De asemeanea era foarte apropiat unui baiat, un tip de treaba, si vara asta era programat sa mearga in Barcelona sa "o" intalneasca pe respectivul. Eu ma gandeam ca de asta s-a dat de gol tocmai acum.

Mai intra pe forum si spune ca nu-i pare rau, l-a amuzat si chestii de genul. Cat de bolnav sa fii sa faci asa ceva?

Am scris cat mai pe scurt si in graba, don't hate :<.

fWy1P.gif

Posted

Atunci si eu sunt impostor ca am 100 de prieteni :))

Auzisem o stire mai demult. Nu stiu daca erau de pe facebook sau altundeva, insa e de vreo 1-3 ani vechime. Nu mai stiu. Ma rog, povestea era cam asa. 2 persoane vorbesc intr-una pe mes/facebook, una se dadea baiat alta fata. Pana la urma a recunoscut acel baiat ca este defapt fata. Totul a continuat si respectiva (care era fata de la inceput ) s-a dus cu maica-sa in alta tara ca sa se intalneasca cu asa zisu baiat pe care il placea. Abia pe drum ia zis respectiva mamei ca respectivul e o ea si ca ea e ingragostita de acea fata (care se dadea baiat). Bineinteles ca maica-sa sa moara. A si inca o chestie parca tipa era romanca sau cam asa ceva.

si un mic clipulet

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.