Jump to content

Dinozaurii Nu Au Dispărut Din Cauza Meteoriţilor !


PAUL-XX

Recommended Posts

meteorit.jpg?width=600

Specialiştii NASA au ajuns recent la concluzia că dispariţia dinozaurilor de pe Terra nu a fost cauzată de către meteoriţii gigant împrăştiaţi în spaţiu după explozia asteroidului Baptistina.

Oamenii de ştiinţă afirmaseră iniţial că dinozaurii au murit ca urmare a coliziunii dintre asteroidul amintit mai sus şi un alt corp ceresc, în urmă cu aproximativ 160 de milioane de ani. Fenomenul astronomic ar fi avut loc undeva între Marte şi Jupiter, bucăţile de meteorit care au rezultat în urma coliziunii ajungând şi pe Pământ în urmă cu 65 de milioane de ani.

Teoria a fost acceptată, din anul 2007, de foarte mulţi experţi, dar specialiştii NASA demontează acum acestea afirmaţii, membrii echipei WISE afirmând că dosarul dispariţiei dinozaurilor a fost redeschis. Experţii susţin că asteroidul Baptistian s-ar fi ciocnit cu un alt corp ceresc în urmă cu 80 de milioane de ani, nu cu 160 de milioane de ani, aşa cum se credea iniţial, anunţă Herald Sun. Aşadar, în urma rezultatelor oferite de către echipa WISE, perioada în care rămăşiţele rezultate în urma coliziunii ar fi călătorit spre Terra ar fi fost de doar 15 milioane de ani. „Această perioadă nu oferă prea mult timp meteoriţilor rezultaţi în urma coliziunii să se mişte într-o anume rezonanţă şi să cadă pe Pământ acum 65 de milioane de ani", a spus Amy Mainzer, unul dintre membrii WISE.

WISE este un program NASA care foloseşte razele infraroşii pentru a măsura vechimea obiectelor din spaţiul cosmic, iar în urma investigaţiei acestora au fost ridicate noi întrebări în privinţa perioadei în care a avut loc „fenomenul Baptistian“.

www.adevarul.ro

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.