Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ok, pana acum am avut Windows XP... Da, stiu ca e vechi si toate cele dar am luat decizia dupa ce Win 7 se prabusea de nebun fara sa ma anunte. Recent mi-am reinstalat Win7 pentru ca am uitat ce probleme aveam cu el, si problemele au revenit. De fiecare data cand ma joc (Demigod) dupa ceva timp, calculatorul se inchide singur. Perioada de timp pt care pot sa joc variaza, nu e ceva fix. Pot sa joc o ora si dupa aceea sa se prabuseasca, sau pot sa joc doar 30 de minute si sa se prabuseasca din nou. Nu stiu ce il determina sa se inchida, de aceea apelez la voi.

Calculator:

Acer Aspire 5738

Procesor: Intel® Core2 Duo T6400 @ 2.00 GHz

Ram: 4 Gb DDR3 (daca nu ma insel) dar din pacate vede doar 2.99 pentru ca (ati ghicit) -> System type: 32-bit

Placa video: nVidia GeForce G105M Cuda - 512 MB

La System Properties -> Performance Options am setat "Adjust for best performance" (deci, toate cele incluse - shitty desktop shitty visuals si toate astea)

La Virtual Memory am setat asa:

Pe C (System Drive) (75 GB spatiu - 20 GB ocupati, 55 GB liberi): Custom Memory Size - (Initial 4599 - Maximum 10.000)

La fel si pe partitia D si E, aceleasi valori (4599 - 10.000). Spatiu liber am pe toate partitiile, iar pe D si E am mai mult de 15 GB liberi.

Alte detalii: laptopul a fost curatat recent (prin asta ma refer la 3 luni, ceva de genul, cand i-am instalat extra RAM si hard de 500 de GB). Nu se incalzeste extraordinar de mult, adica e caldut, normal si aerul pe care il sufla e la fel, nu e fierbinte.

Si mai multe detalii: cand aveam XP, adica acum 2 zile, nu mi-a facut probleme de genul. Adica, jucam acelasi joc, setari minime in joc, si nu se inchidea calculatorul (mergea mai prost, dar mergea). Si in plus, cand eram pe XP, nu aveam setarile acelea de mai sus, cu RAMii sau cu Best Performance.

Sunt la capatul rabdarilor si nu stiu ce sa mai fac. Ma dispera la culmi cand moare calculatorul sau cand merge prost. Nu am virusi (cel putin, asa sper.. o sa-l scanez azi cu BitDefender), nu e incarcat cu tot felul de porcarii... chiar i-am dat si o defragmentare acum o saptamana..

Sugestii, idei ?!?! Probabil o sa ajung sa strang bani sa-mi cumpar altul si pe asta cred ca il ard decat sa-l dau cuiva care sa aiba aceleasi probleme si eventual sa moara de un iminent infarct.

Va multumesc (daca am uitat sa specific ceva, va rog sa ma mustruluiti, si o sa caut toate detaliile)

Posted

pai ai putea incerca cele mai noi drivere pt placa video sau unele mai vechi (suna ca o problema video).

Cand nu joci se inchide?

Se poate sa fie o setare proasta(supratensiune) in bios.. uitate prin bios si vezi daca alea cu 3v 5v si 12v(nush daca astea is si la laptop valabile) sunt bune. Cauta pe net, o sa gasesti ce valori ar trebui sa afiseze.

Incearca alt DVD cu windows7, se poate ca acela care il ai sa aibe o problema. incearca cu unu modificat(cum sunt majoritatea de pe net) si unu nemodificat(gasesti, da mai greu..).

dc nu ai instalat un windows x64? ca procesorul suporta..

P.S. decat sa-l arunci, trimitemi-l mie :D, si asa sunt pasionat de calculatoare, m-as distra de minune incercand sa aflu dc face asa :D

love is a verb
Love is a doing word

• 1 year later...
Posted

Salut! Am si eu cam aceeasi problema ca si Radu, adica am avut pe pc un win XP sp3. mergea destul de bine, numai ca ... m-am cam saturat de el si mi-am instalat un Win 7. merge mai bine, numai ca atunci cand intru pe net folosind Opera, Mozila, mi se blocheaza si nu mai pot sa-i fac altceva decat da-l restartez. la fel face si cand deschid "google earth". astazi de doua ori am patit-o, ceea ce m-a determnat :shout: sa intru pe forum. cand lucrez orice altceva (muzica, filme, jocuri, documente) pe pc nu are nici o problema. merge "brici".

am crezut ca este de la placa de retea pe care am scos-o folosind placa de retea integrata. la fel. aceeasi problema.

am instalat 2 wersiuni diferite de windows 7 si ... aceeasi problema.

mentionez ca intr-adevar aceasta problema nu se manifesta imediat ci la cateva zile, dupa ce windows-ul isi face update-urile.

Configuratia sistemului este:

-procesor --  AMD Athlon 64 X2Dual Core 5200+ 2.70GHz

-memorie instalata -- 2Gb DDr2

-system de operare pe 32 biti 

- placa video NVIDIA GeForce 8500GT

Posted

se blocheaza instant cum deschizi alea, sau dupa ceva timp? ai cautat pe situ producatului placii de retea (placii de baza) pentru un driver mai nou?

ah dezactiveaza TOATE addonurile de la browsere.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Ok, pana acum am avut Windows XP... Da, stiu ca e vechi si toate cele dar am luat decizia dupa ce Win 7 se prabusea de nebun fara sa ma anunte. Recent mi-am reinstalat Win7 pentru ca am uitat ce probleme aveam cu el, si problemele au revenit. De fiecare data cand ma joc (Demigod) dupa ceva timp, calculatorul se inchide singur. Perioada de timp pt care pot sa joc variaza, nu e ceva fix. Pot sa joc o ora si dupa aceea sa se prabuseasca, sau pot sa joc doar 30 de minute si sa se prabuseasca din nou. Nu stiu ce il determina sa se inchida, de aceea apelez la voi.

Calculator:

Acer Aspire 5738

Procesor: Intel® Core2 Duo T6400 @ 2.00 GHz

Ram: 4 Gb DDR3 (daca nu ma insel) dar din pacate vede doar 2.99 pentru ca (ati ghicit) -> System type: 32-bit

Placa video: nVidia GeForce G105M Cuda - 512 MB

La System Properties -> Performance Options am setat "Adjust for best performance" (deci, toate cele incluse - shitty desktop shitty visuals si toate astea)

La Virtual Memory am setat asa:

Pe C (System Drive) (75 GB spatiu - 20 GB ocupati, 55 GB liberi): Custom Memory Size - (Initial 4599 - Maximum 10.000)

La fel si pe partitia D si E, aceleasi valori (4599 - 10.000). Spatiu liber am pe toate partitiile, iar pe D si E am mai mult de 15 GB liberi.

Alte detalii: laptopul a fost curatat recent (prin asta ma refer la 3 luni, ceva de genul, cand i-am instalat extra RAM si hard de 500 de GB). Nu se incalzeste extraordinar de mult, adica e caldut, normal si aerul pe care il sufla e la fel, nu e fierbinte.

Si mai multe detalii: cand aveam XP, adica acum 2 zile, nu mi-a facut probleme de genul. Adica, jucam acelasi joc, setari minime in joc, si nu se inchidea calculatorul (mergea mai prost, dar mergea). Si in plus, cand eram pe XP, nu aveam setarile acelea de mai sus, cu RAMii sau cu Best Performance.

Sunt la capatul rabdarilor si nu stiu ce sa mai fac. Ma dispera la culmi cand moare calculatorul sau cand merge prost. Nu am virusi (cel putin, asa sper.. o sa-l scanez azi cu BitDefender), nu e incarcat cu tot felul de porcarii... chiar i-am dat si o defragmentare acum o saptamana..

Sugestii, idei ?!?! Probabil o sa ajung sa strang bani sa-mi cumpar altul si pe asta cred ca il ard decat sa-l dau cuiva care sa aiba aceleasi probleme si eventual sa moara de un iminent infarct.

Va multumesc (daca am uitat sa specific ceva, va rog sa ma mustruluiti, si o sa caut toate detaliile)

Intra in jocul ala care zici ca ti se inchide, si in acelasi timp deschide hwmontior. Lasa jocul deschis si uita-te la ce temperatura ajunge procesorul. Asa mi se intampla si mie la PC pt ca nu aveam pasta destula pe procesor.

SUCCESS.The only place you'll find success before work it's in the dictionary.

Posted

A postat frank in topic si ma gandeam ca e facut recent, n-am fost atent :)) 

SUCCESS.The only place you'll find success before work it's in the dictionary.

Posted

se blocheaza instant cum deschizi alea, sau dupa ceva timp? ai cautat pe situ producatului placii de retea (placii de baza) pentru un driver mai nou?

ah dezactiveaza TOATE addonurile de la browsere.

se blocheaza dupa ceva timp, dar am specificat ca doar atunci cand intru pe net. dar nu este o regula

cum se debifeaza addon-urile din browsere? :-?

Posted

Eu am impresia ca e de la sursa PC-ului.Ce putin la mine de-aia se bloca Windows-ul {XP,7}.

chestia este ca xp-ul nu are nici o problema. merge fara probleme

Posted

azi mi-am pus pe descktop gadgetul cu masurarea procentului de utilizare a ram-ilor si a procesorului sa vad daca nu este de la acestia. atunci cand se intampla sa se blocheze, mi se pare ca se "ambaleaza" cooler-ul de pe procesor.

imi spune si mie cineva daca 2 Gb de ram DDR2 800 este suficient pt windows 7?

sau daca folosesc varianta de windows pe 64? (ma cam enerveaza ca nu gasesc programe pt windows 7 pe 64 procesor - AMD Athlon 64 X2Dual Core 5200+ 2.70GHz)

• 3 months later...
Posted

salutare!!!! a trecut atata timp de cand n-am mai intrat pe forum, dar problema mea tot nu s-a rezolvat :(( am mai add niste RAM-I, adica acum sunt in totoal 4Gb de RAM. sistemul merge brici, dar... cand intru pe net... cand il apuca, "ingeatza" si nu-I mai pot face nimik.

HELP ME!!!!!!!!!

:((

• 4 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.