Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutari!

Doresc sa imi cumpar o placa video noua de calitate ceva mai buna decat rasnita care o folosesc acum si am nevoie de sfaturile voastre.Eu as dori sa aleg intre MSI Nvidia GeForce GTS 450 OC,Sapphire Radeon HD5670 sau de ce nu chiar MSI Radeon HD6770(desi din cate am inteles se poate ca procesorul meu sa nu o poata duce).

Sistemul meu ca tot este unul mediocru spre mediu:

-Procesor Intel Celeron E3300 2.5Ghz

-Placa de baza AsRock G31M-S

-4 gb de rami Kingston 800

-Placa video actuala este Radeon HD4300/4500 series(1gb DDR2 400 Mhz,600Mhz GPU,64 bit BUS)

-Sursa High Power 400W,ATX 2.3

Eu unul as dori sa pot folosi HD6770-ul(ma intereseaza acei 800 stream processors) dar nu stiu in ce masura as putea sa o utilizez fara sa o ard/sa stric altceva in sistem/sa nu ruleze la capacitatile sale si sa functioneze mai rau decat ar fi mers o alta placa video mai proasta dar mai compatibila cu sistemul meu.

Mentionez ca imi place sa folosesc monitor de 17" la rezolutia de 1280x1024.

Multumesc!

Posted

nu mam uitat pe net, dar placa de baza suporta PCI Express x16 2.0 , da?

Eu as merge pe cea de la nvidia(cu 512mb rami dar cu o viteza mai mare) daca e pt jocuri, sau cu cea de la ati(cu 1 gb ram da nitel mai lenta) daca vreau sa editez foto/video.

parerea mea.

nush..nu e overkill pentru procesor?

love is a verb
Love is a doing word

Posted

nu mam uitat pe net, dar placa de baza suporta PCI Express x16 2.0 , da?

Eu as merge pe cea de la nvidia(cu 512mb rami dar cu o viteza mai mare) daca e pt jocuri, sau cu cea de la ati(cu 1 gb ram da nitel mai lenta) daca vreau sa editez foto/video.

parerea mea.

nush..nu e overkill pentru procesor?

Tocmai asta vreau sa eu sa aflu...daca poate procesorul sa tina HD6770-ul.Daca nu o sa folosesc HD5670 sau GTS-ul.Si da le doresc pentru jocuri si tocmai de aceea as dori sa am una de 1gb capacitatea memoriei video pt ca sa ma tine si in cazul jocurilor ce pot veni.

Posted

Da, a avea memorie mai multa te ajuta sa joci jocuri mai "performante".

Un clock rate mai mare te ajuta sa le joci normal.

Eu am un GT240 de la nvidia de 1gb, si regret ca nu miam luat alta cu 512mb rami dar cu un clock rate mai mare. Cei drept, imi merg jocurile noi si smechere la setari bune, insa la un fps de 10-15.

Acuma diferenta este mica, tu sti ce preferi.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Trebuie sa recunosc ca aveti dreptate...si nVidia mai sunt si recunoscuti pentru placile lor video mai potrivite pentru jocuri.

In cazul asta as renunta la oricare din astea 3 si as lua Gainward nVidia GeForce GTS450 fie varianta de 512 Mb fie cea de 1gb.

Si un alt lucru secundar pe care as dori sa il stiu:daca o placa video cere o sursa de 450W(dupa specificatiile producatorului)o pot totusi folosi impreuna cu o sursa de 400W fara a risca nimic(distrugerea placii video,etc...)?

Posted

Am aflat pana la urma folosin http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine si de pe alte pagini web ca de fapt si de drept

nu am nevoie de o sursa cu putere mare(+450W).Am facut exact configuratia sistemului meu plus o placa grafica GTX 550 si mi-a iesit 300W ca limita recomandata.

Pana la urma totul se reduce la aditiile sursei(UVP, OVP, OPP, SCP) si mai ales sa aiba Voltajul/Amperajul bun.

Eu folosesc Sirtec High Power 400W.Dupa cum se vede in descrierea ei are 2 linii de +12V1/18A,respectiv +12V2/18A.As dori sa stiu daca acestea ar fi de ajuns pentru Sapphire HD 6770 sau GTX 550 ti.Nu pot gasi nicaieri specificatii in legatura cu Voltajul/Amperajul necesar lor.

Scuze daca bat campii...multumesc!

• 3 weeks later...
Posted

18A e cam putin stiu ca si sursa mea atata are si e foarte veche.Eu stiu ca cele bune au amperajul in jur de 25-35A acuma vezi prin magazine.iar daca la XtremePsu ti-a iesit 300W aia nu inseamna ca e ok, ei iti si spun intr-un colt ca nimic din ce vezi acolo nu e 100% sigur asa ca decat sa dai bani pe o placa video care chiar daca cat e noua si de fiecare data cand ai o problema sa stai cu musca pe caciula ca paote e poate nu e de la sursa, si mai ales daca ti se v-a arde din cauza sursei fi sigur ca si sursa se v-a duce, si cand se arde sursa mai ia si alte componente din simpatie.Plus ca garantia nu acopera deteriorarea produsului din cauza incompatibilitatii calculatorului tau.Concluzie daca tot iti iei placa video noua nu strica si alta sursa, iar in legatura cu placa video chiar daca are procesor mai slab cei 800 stream processors vor rupe

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.