Jump to content

Utilizatorii Facebook Accepta Cereri De Prietenie De La Oricine


hedmasster

Recommended Posts

facebook.jpg

Utilizatorii Facebook sunt susceptibili de a fi atacati, potrivit unui studiu, iar 8 din 10 utilizatori accepta cereri de prietenie de la oricine.

Lucrarea urmeaza sa fie publicata si discutata in mod corespunzator luna viitoare, in cadrul Annual Computer Security Applications Conference 2011.

Realizata de patru cercetatori in securitatea informatiei din cadrul University of British Columbia, lucrarea releva faptul ca retelele de socializare online sunt incredibil de puternice, iar fiind utilizate de maini gresite, ar putea fi exploatate.

Cercetatorii sustien ca retelele de socializare pot fi folosite pentru a rula “ample campanii de dezinformare si propaganda” Avertismentul este, probabil, binevenit, intrucat Anonymous a anuntat pregatirea propriului virus pentru Facebook, in timp ce reteaua de socializare a fost lovita de o serie de mesaje spam la inceputul saptamanii trecute.

Lucrarea evalueaza usurinta infiltrarii in retele de socializare cu ajutorul “socialbots”. Configurarea unor astfel de conturi este usoara, iar raspandirea se bazeaza pe utilizatorii reali, dezvaluie cercetatorii.

“Am operat o retea Socialbot pe Facebook – 750 milioane utilizatori (Open Social Network) – pentru aproximativ 8 saptamani. Am colectat date legate de comportamentul utilizatorilor, ca raspuns la o infiltrare pe scara larga, in care socialbots au fost utilizati pentru conectarea la un numar mare de utilizatori Facebook”, au declarat autorii lucrarii.

Studiul a constatat ca retelele de socializare, cum ar fi Facebook, prezinta o rata de pana la 80% de succes privind infiltrarea. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca securitatea retelelor de socializare “nu este suficient de eficienta in detectarea ori stoparea unei infiltrari pe scara larga”.

sursa:fiipe.net

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.