Jump to content

Carcasa Sistemelor De Calcul


alex008

Recommended Posts

Carcasa unui sistem de calcul este o cutie realizată din oţel, aluminiu, plastic sau o combinaţie a acestora şi care are scopul de a protejeaza şi susţine componentele interne ale calculatorului.

Forma şi dimensiunea carcaselor este foarte variată. Termenul de specialitate folosit pentru descrierea formei şi dimensiunii unei carcase se numeşte forma de factor. În momentul în care vorbim de forma de factor internă (dimensiunile interne ale carcasei pentru a putea oferii spaţiu componentelor interne), acesta poate fi de două tipuri: Desktop şi Turn (Tower). Forma de factor externă (dimensiunile externe a carcasei, care trebuie să încapă într-un spaţiu definit) este importantă mai ales la carcasele sistemelor rack-abile (rack-mountable) şi blade (servere).

63582035.jpg

În general, alegerea carcasei se va realiza în primul rând în funcţie de forma şi dimensiunea plăcii de bază. Alţi factor de alegere ar fi spaţiul pentru unităţi de stocare interne sau externe, sursa de alimentare, ventilaţie, aspect şi afişaj electronic. Indiferent de alegere, carcasa trebuie să fie rezistentă, uşor de întreţinută şi să aibă spaţiu suficient pentru o extindere ulterioară.

O altă funcţiile a unei carcase este aceea de a menţine componentele la o temperatură adecvată. Acesta se realizează prin ventilatoarele de carcasă care mişcă aerul în interiorul acestuia. Cu cât sistemul de calcul este mai utilizat şi mai ales cu cât puterea de calcul este mai mare, se produce o cantitate mai mare de căldură ce trebuie evacuată, prin urmare se vor instala un număr corespunzător de ventilatoare.

Pe lângă protecţie faţă de factorii de mediu, carcasele previn deteriorarea componentelor din cauza descărcării electricităţii statice. Componentele interne ale calculatorului sunt împământate prin ataşarea acestora la structura carcasei.

Sursa: Asamblarea unui sistem de calcul- Material de predare, Domeniul: Electronică automatizări, Calificarea: Tehnician operator tehnică de calcul,

AUTOR:LADISLAU SEICA –Informatician

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.