Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hey...cand intru in BIOS la Performance imi apare urmatoarea avertizare: release clear CMOS if system no display after overclocking. ce inseamna mai exact? si imi puteti spune cum as putea remedia situatia...va rog?;;)

Posted

Nu stiu sigur cum o poti remedia, dar iti zic ce e overclocking.

Overclocking este o metoda (riscanta ce-i drept) prin care maresti voltajul primit de unele componente pentru ai mari performantele (spere exemplu cresti frecventa la procesor). Intr-adevar, poti mari performanta, dar este riscant deoarece daca maresti voltajul primit de unele componente risti sa se supraincalzeasca si sa se arda, de aceea este recomandata o racire foarte buna a pieselor in cazul in care afci overclocking. Un alt dezavantaj al overclockingului este faptul ca durata de viata a componentelor scade, deoarece sunt solicitate mult mai mult. O alta chestie este ca daca se strica piesa si te duci cu ea la reparat nu-ti mai ia garantia in considerare, deoarece considera ca ai utlizat defectuos componenta.

Posted

Mesajul iti spune sa faci Clear Cmos (sa revii la valorile default, adica cele initiale) in cazul in care in urma unui overclock-ari calculatorul nu mai afiseaza nimic pe ecran.

Daca nu stiai ce inseamna overclocking, banuiesc ca nu ai facut, nu ?

Ai facut vreun update de BIOS ?

Ai incercat sa resetezi CMOS-ul () sau "Load Default BIOS Settings" ?

Daca dupa resetare primesti acelasi mesaj, este posibil sa fie din cauza bateriei de BIOS care este pe sfarsite, sau, chiar consumata. Va trebui sa o inlocuiesti.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.