Jump to content

Petreci Mult Timp Pe Internet? Creierul Tau Sufera Modificari!

Recommended Posts

Posted

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au comparat imaginea scanata a creierului unor tineri impatimiti de Internet cu a altora care nu petrec mult timp pe reteaua informatica. In urma analizei s-a constat ca dependentii de net au deteriorata zona cerebrala responsabila de prelucrarea emotiilor, a atentiei si a luarii de decizii. Potrivit cercetatorilor, asemenea deficiente se constata si la pacientii alcoolici sau la dependentii de cocaina.

internetx.png

"Acest tip de cercetare care a explorat diferentele dintre creierul normal si creierul unor oameni care sufera de dependente de internet este revolutionara, deoarece face legaturi clare intre dependenta de internet si alte dependente, cum ar fi cle de alcool, cocaina si canabis, printre altele", a declarat psihiatrul britanic Henrietta Bowden Jones.

Tulburarea Dependentei de Internet (IAD) este o afectiune recunoscuta recent, caracterizata printr-o utilizare excesiva a Internetului, scrie Daily Mail. Persoanele care sufera de aceasta tulburare petrec mult timp online si ajung in situatia in care acest lucru le afecteaza calitatea vietii.

Daca le este interzis accesul la calculatoarele lor, aceste persoane pot experimenta stres si simptome de sevraj, inclusiv tremuraturi, ganduri obsesive si miscari involuntare de tastare ale degetelor.

sursa: libertatea.ro

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Ofera dependenta doar daca nu ai altceva de facut. Timp de 3 ani am stat zi de zi in fata computerului, nu stiu daca au fost 2 zile consecutive inc are sa nu fi fost la pc, insa vara trecuta a terbuit sa plec din tara timp de 3 luni iar in aceste 3 luni nu am mai vazut un computer. Asta nu inseamna ca tremuram, sau ca experimentam nu stiu ce simptome de dependenta. Pur si simplu am avut altceva de facut.

daca imi era dor de computer? Da, imi era dor, insa nu e tocmai dependenta.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.