Jump to content

Intel Castiga, Amd Trebuie Sa-si Refaca Strategia


Recommended Posts

Intel_logoogoog.jpgAmedeus_logo.jpg

In timp ce Intel a raportat de curand veniturile sale pe cel de-a doilea trimestru, care s-au ridicat la suma de 1.3 miliarde de dolari, si a indicat o crestere anuala de 44 de procente, cele mai dinainte venind pe fondul performantelor foarte bune ale procesoarelor Core2Duo, compania AMD nu sta foarte bine, si lucrul acesta se va vedea in raportul trimestrial pe care-l vor da cat de curand publicitatii.

Cheia succesului pentru Intel a fost anul acesta performanta deosebita a procesorului Core2Duo, care a reusit sa egaleze ori de cele mai multe ori sa bata, in ceea ce priveste raportul pret/performanta orice procesor AMD X2, fie el pentru desktop(Athlon 64 X2), sau pentru notebook ( Turion 64 X2).

Tranzitia Intel la procesul de productie pe 65 nm pare a fi fost punctul de cotitura pentru ca astfel au reusit micsorarea accentuata a costurilor, iar un alt motiv pentru cresterea eficientei companiei Intel a fost reorganizarea sa, care a dus la concedierea a 10500 de angajati, toate acestea, precum si trecerea iminenta la procesul de productie pe 45 nm, aduce premisele unei cresteri continue a profitabilitatii companiei.

In tot acest timp AMD nu mai poate sa opereze scaderi importante de pret din cauza procesului de productie care a ramas invechit,si vor trebui fie sa mareasca performantele procesoarelor fie sa gaseasca o solutie de scadere a preturilor, insa, pentru moment sunt zvonuri cum ca AMD doreste sa treaca chiar la o reorganizare, inclusiv prin concedieri, prin care sa-si eficientizeze costurile.

Sticles/2007/ursa:Digitimes]

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.