Jump to content

Societatea Insectelor


PAUL-XX

Recommended Posts

O echipa de oameni de stiinta a descoperit in Brazilia un oras extrem de sofisticat, construit de furnici. Asezarea insectelor era abandonata, insa cercetatorii au fost uimiti de complexitatea incredibila a orasului, care cuprindea drumuri si gradini.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca acest megalopolis a adapostit la un moment dat cea mai mare colonie de furnici din lume, insa nimeni nu stie de ce au plecat furnicile si ce a provocat acest abandon.

Expertii au turnat 10 tone de beton in gaurile de la suprafata - care fusesera facute de furnici pentru a fi folosite ca niste surse de aer conditionat - pentru a solidifica tunelele din interior. Aceasta operatiune a durat 10 zile, pentru a acoperi cu beton intreg labirintul subteran, care acoperea o suprafata de aproximativ 46 de metri patrati, la o adancime de 8 metri.

Dupa o luna, oamenii de stiinta, condusi de profesorul Luis Forgi, au incepu sa sape si au scos la suprafata orasul incredibil, descris ca "echivalentul furnicilor pentru Marele Zid Chinezesc". Astfel, comunitatea furnicilor "taietoare de frunze", care este considerata de experti drept un "superorganism" (datorita capacitatii uimitoare de a se coordona singure), a dus la bun sfarsit o munca de Hercule pentru a construi aceasta casa-gigant.

Fiecare insecta a trebuit sa care in continuu bucati de pamant, care cantareau mult mai mult decat propria lor greutate, pe o distanta care pentru om echivaleaza cu 800 de metri. In total, furnicile au excavat aproximativ 40 de tone de pamant pentru a crea labirinturile. Acestea au fost construite in asa fel incat sa ofere cea mai buna ventilatie si sa asigure cele mai scurte rute de transport.

Specia furnicilor taietoare de frunze este considerata a doua cea mai complexa societate din lume, dupa cea umana.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.