Jump to content

Recommended Posts

Posted

Din anul universitar 2012/2013, admiterea la facultate se schimbă semnificativ, întrucât NU vor mai fi luate în considerare mediile obţinute de candidat în timpul liceului.

Potrivit cadrului general de organizare şi desfăşurare a admiterii, "examenul de admitere poate consta şi în probă/probe scrisă/scrise sau/şi orală/orale pentru testarea cunoştintelor şi a capacităţilor cognitive" şi "pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat [...] dar NU pot fi luate în calcul mediile sau notele din anii de studii".

Există însă o controversă: acel "pot fi luate în considerare" înseamnă că notele sau media de la bacalaureat pot SUBSTITUI total examenul de admitere sau doar vor conta în stabilirea mediei finale, dar candidatul trebuie să susţină examen.

Din spusele consilierului ministrului Educaţiei, Tudorel Urianu, se înţelege că varianta corectă ar fi cea dintâi. "De fapt, instituţiile de învăţământ superior nu sunt obligate să organizeze probe de admitere, pentru că ar fi o discrepanţă prea mare între stat şi privat, iar o astfel de măsură i-ar împinge pe tineri spre facultăţile private, care nu ar organiza examen", a spus Urianu în EVZ.

Dacă interpretarea aceasta este corectă, candidatul la facultate ar putea avea parte de una dintre următoarele forme de admitere:

- examen

- examen şi notele de la unele probe de bacalaureat (cele corespunzătoare profilului pentru care optează candidatul)

- examen şi media de bacalaureat

- notele la unele probe de bacalaureat

- media examenului de bacalaureat

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dezbatere-se-schimba-admiterea-la-facultate-ce-parere-ai_927332.html#ixzz1qajvKDVH

Posted

E mult mai bine asa. M-am saturat sa vad cum toti ratatii intra paraleli si ies, desigur, tot paraleli; si asta din cauza spagii.

Toti ies ingineri, si cand ajung la locul de munca, se incurca in sarcini.

+ daca eu vreau sa merg la o facultate de informatica, desi am fost de profil stiinte naturale (pentru ca nu am fost admis la mateinfo, sa zicem), DAR am lucrat din greu acasa, voi da un examen si le voi arata fundul celorlati :*.

fWy1P.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.