Jump to content

Wii A Majorat De Cinci Ori Profitul Nintendo


PAUL-XX

Recommended Posts

Nintendo_Wii_03.jpg

Pe fondul exploziei vanzarilor de console Wii si DS, profitul trimestrial al grupului japonez Nintendo Co. a crescut de cinci ori, fapt ce a determinat compania sa-si majoreze estimarile anuale de profit cu 40 de procente.

Nintendo_Wii_01_1_.jpg

Nintendo a realizat, in perioada aprilie-iunie 2007, un profit net de 80,25 miliarde yeni (667 milioane dolari), in crestere de peste cinci ori comparativ cu 15,55 miliarde yeni in perioada similara a anului trecut. De asemenea, vanzarile s-au dublat la 340,44 miliarde yeni (2,83 miliarde dolari) de la 130,91 miliarde yeni in urma cu un an, beneficiind de succesul de piata inregistrat de consolele Wii si Nintendo DS. Ca urmare a acestor rezultate spectaculoase, Nintendo si-a majorat estimarile de profit pentru intregul exercitiu fiscal curent la 245 miliarde yeni (2,04 miliarde dolari), cu 41 de procente mai mult fata de 175 miliarde yeni cat prognoza in luna aprilie.

Nintendo_Wii_02.jpg

In perioada aprilie-iunie 2007, Nintendo a vandut 3,43 milioane console Wii, ridicand numarul total de console vandute de la lansare la 9,27 milioane unitati, dintre care 3,81 milioane pe continentul american, 2,95 milioane in Japonia si 2,51 milioane in restul lumii. Nintendo Wii s-a dovedit un succes de piata datorita pretului de comercializare si controller-ului 'Wiimote' dotat cu senzori de miscare, care poate fi utilizat ca o racheta de tenis, sabie, etc. in functie de joc, care i-a cucerit atat pe pasionatii jocurilor video cat si pe copii, persoanele de *** feminin si varstnici. La opt luni de la lansarea sa pe piata, Wii s-a vandut mai bine decat produsele mai scumpe si mai avansate tehnologic Xbox 360 si PlayStation 3, oferite de gigantii Microsoft Corp.si Sony Corp.Nintendo vrea sa profite de popularitatea controller-ului 'Wiimote' pentru a-si extinde gama de produse cu un volan si un floor pad pentru exercitii. Nintendo intentioneaza ca in perioada aprilie 2007-martie 2008 sa comercializeze 16,5 milioane console Wii, in crestere fata de cifra de 14 milioane unitati pe care o prognoza anterior. ????nsa succesul Nintendo nu se bazeaza doar pe consola Wii, cealalta consola Nintendo DS inregistrand o cifra de vanzari de 47,27 milioane unitati ed la lansarea sa pe piata la finele lui 2004.

Nintendo Wii ar putea depasi cifra record de 100 de milioane de unitati stabilita de modelul PlayStation 2, devenind cel mai mare hit din istoria industriei jocurilor video. Pentru a putea concura cu Nintendo, Sony a redus cu 100 de dolari pretul de comercializare in SUA a consolei sale PlayStation 3 (de la 599 la 499 de dolari). Sony are in plan comercializarea a 11 milioane console PlayStation 3 in acest an.

Sursa:HIT.ro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.