Jump to content

Recommended Posts

Posted

Shift 2: Unleashed nu mai poate fi inclus in aceeasi categorie cu nemuritorul Most Wanted sau Underground, fiind partial despartit de franciza Need For Speed, Nu, acum a devenit mult mai serios si a intrat in liga "celor mari". EA a inceput in finalul anului 2008 un parteneriat cu programatorii de la Slightly Mad Studios si au adus in 2009 Need For Speed: Shift – primul simulator al seriei. Primit mai cu injuraturi, mai cu laude, jocul a evoluat si i-a facut pe producatori sa continue, mai mult sau mai putin pentru cascaval.

nfsmanialogonfsshift2un.png

Jocul aspira la un titlu de simulator si pe alocuri se potriveste cu acest gen, insa EA nu a putut renunta la cateva elemente de arcade care distrug mult din farmec. Mai mult, atat in multiplayer cat si in single-player jocul adopta un still RPG-ist, plin de numere, nivele si chestii de deblocat. Depasesc un inamic si castig 10 puncte, blochez un altul si plusez cu inca 20 de puncte, urmaresc linia verde de pe circuit ca un maniac si observ cum castig experienta cu carul!

Din acest punct de vederea producatorii nu au avut o vedere clara asupra a ce au vrut sa faca. Pentru a se mula atat pe jucatorii ocazionali, cat si pe cei hardcore cu configuratii de mii de lei, Shift 2 a trebuit sa faca cateva compromisuri! Acest defect se simte foarte mult in gameplay, iar daca ai ghinionul sa te afli undeva la mijloc (asa, ca mine) atunci experienta poate fi una Shift-oasa!

16329727630010150332106.jpg

In primele minute, dupa cateva ture cu un Nissan rapid, jocul iti analizeaza performanta si decide ce assist-uri sa iti atribuie. Ba un ABS, ba o cutie automata sau frane automate, optiuni care oricum pot fi modificate ulterior direct in timpul curselor fara prea mult efort. Daca esti mai pasionat, jocul te poate duce intr-un meniu mai avansat de unde poti, teoretic, sa controlezi fiecare aspect la masinii si evident, in cazul in care nu te prea pricepi, poti sa transformi bolidul intr-un lenes pe roti.

Din punctul de vedere al camerei, Shift 2 introduce ceva ce eu, n-am mai vazut pana acum si mi se pare revolutionar: hemlet camera. in principiu, camera este situata pe casca soferului si se misca in functie de fortele la care este supus jucatorul. intr-o curba stransa camera se va deplasa spre coltul din directia opusa, iar cel mai bine se evidentiaza in momentul unui impact in care chiar ai senzatia ca dai cu capul de bordul masinii.

Chiar daca nu poate fi comparat cu GT 5 sau Forza 3 la capitolul masini si curse, simulatorul de la Slightly Mad Studios tot detine aproximativ 140 de modele foarte bine detaliate, de la VW Golf sau BMW-uri ursulet la exclusivitati precum Pagani Huayra. Ferrari nici de aceasta data nu au fost de acord ca super-masinile lor sa fie distruse in bucatele de gameri dubiosi, dar pentru restul avem tehnologia Physx care are grija sa transforme Lambo-urile si Porsche-urile in conserve de metal.

Cursele sunt foarte bine realizate si chiar daca imprumutate din lumea reala sunt doar cateva, restul nu par a fi create pentru un joc video ci mai degraba pentru proiecte de ingineri renumiti. Desi nu sunt foarte pasionat de cursele de masini, mi-am amintit de urmatoarele circuite in timp ce ma luptam pentru un pole-position perfect: Nürburgring, Suzuka sau Monza. Evident, pe langa acestea, jocul te mai lasa sa alergi pe alte 38 de curse, toate cat mai diverse.

ps3shift2uc041e4e18965a.jpg

Din punct de vedere grafic, jocul exceleaza in mai toate privintele. Traseele sunt, cum se zice – la cheie, iar masinile arata ca in realitate, cu mici probleme de texturare intalnite in cockpit. HUD-ul poate fi controlat in totalitate, de la complet, pana la un ecran liber, pentru un joc mai placut, dar mult mai dificil. Shift 2 cunoaste traseele nocturne si cele insorite, insa n-am trait sa vad ploaie sau ceata. De zapada nici nu vreau sa mai amintesc!

ps3shift2u1bd3612d7e915.jpg

Inteligentul artificial este cat se poate de indecis, fara nicio exagerare. Nu poti sa anticipezi niciodata ce doreste sa faca: uneori te lasa sa treci pe langa el, alteori te blocheaza sau iti loveste putin spatele la sute de km la ora, pentru ca in secunda urmatoare sa devii afis mural. Daca nu te mentii de la inceput pe pozitii fruntase, sa recuperezi este practic imposibil. ”AI-ul nu se loveste si nu pierde controlul niciodata” – cred ca a fost regula de baza in studiourile de la Slightly Mad!

In multiplayer jocul merge mai "altfel", si chiar daca am scapat de AI-ul tamp, gameplay-ul si latenta iti pot face cursa un chin. Cel putin aici cunoastem utilizarea oglinzilor retrovizoare! Shift 2 se bazeaza pe Autolog – sistemul de socializare si statistica implementat pentru prima data in Hot Pursuit, anul trecut. Match making-ul se realizeaza rapid, iar erorile sunt din ce in ce mai rare! Win – Win!

Controlul, de pe orice device, intalneste o perioada scurta de lag care intr-o cursa rapida, poate face diferenta intre castigator si pierzator. Pentru asta am scris un articol acum ceva timp, care te-ar putea ajuta sa calibrezi aceasta sensibilitate. S-a simtit o schimbare, intr-adevar, dar ar mai trebui cateva patch-uri pentru ca jocul sa aduca a normal!

shift2rubbing1.jpg

Chiar daca Shift 2: Unleashed nu e revolutionar in nicio directie si o arde pe stilul corciturii, aduce destul de mult continut cu super-masini celebre si circuite atragatoare. Grafica ca lacrima si sunetul fin te mai distrag de la gameplay-ul superficial si ca experienta finala. Asadar in cea mai mare masura, merita jucat!

1night1bmp.jpg

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

gaby uite si niste cerinte de sistem:

Viteza procesor: Intel Core 2 Duo la 2 GHz sau AMD X2 64 la 2.4 GHZ

Memorie RAM: 2 GB

Memorie video: 512 MB (Radeon 3450+ / Geforce 8600 GT+)

Spatiu Hard Disk: 7 GB

Sistem de operare: Windows XP, Windows Vista sau Windows 7

Bani sunt in stare sa te faca sa omori, cam de asta la noi pe timp de pace razboi.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.