Jump to content

Recommended Posts

Posted

I-am dat mesaj privat lui Gaby care m-a rugat sa postez mica noastra discutie pe forum fiindca prezinta interes si pentru altii.

Eu: Vreau sa-mi dai si mie niste sfaturi cu privire la un hosting si un domeniu. Vreau sa-mi iau in perioada asta un domeniu .info cel mai probabil, dar daca nu e prea scump poate unul .net .com sau .org si un hosting. Ce host recomanzi? Vreau sa fac un site foarte probabil pe platforma wordpress si vreau ca sa fie cat mai bun si ieftin cu putinta si daca se poate cu suport, adica daca am probleme cu hostul sa fiu ajutat de cei care intretin hostul si domeniul. Oare ajunge 1GB pt un site din acesta? Vreau sa fie text si video (poate) de pe youtube sau altfel de site-uri de gen.

Gaby: Pentru inceput as vrea sa iti spun ca este destul de greu sa obtii o mica satisfactie in acest domeniu, dar nu numai. Prin asta nu vreau sa te descurajez, ci sa iti amintesc ca este vorba de ceva munca, iar in 2-3 saptamani o luna s-ar putea sa fi dezamagit deoarece, s-ar putea ca cifrele (vizitatorii) sa nu fie chiar ce ti-ai dorit.

Desi domeniile .info sunt cele mai ieftine, pe la noi vad ca majoritatea pun acelasi pret ca pentru .com, .net, etc. Asadar, mai bine iei un .com daca cumperi domeniul de la o firma romaneasca, ca de exemplu: http://www.clausweb....omenii-info.php

Cu toate astea poti obtine un astfel de domeniu gratuit, la achizitionarea unui pachet de gazduire: http://www.domenii.e...istrare_domenii sau http://www.hostvisio...are-domenii.php

Din cate stiu, toate cele 3 firme/site-uri prezentate mai sus, am inteles ca ar fi serioase (eu nu am lucrat cu niciuna dintre ele), deci nu ar trebui sa ai probleme cu suportul.

In rest, pentru inceput cred ca este arhisuficient 1GB pentru site-ul tau, mai ales daca nu stochezi toate imaginile la tine pe server.

Eu:

ideea ar fi sa ma incadrez in 70-100 de lei /1 an.. nu stiu ce sa aleg Tu ce host ai? de la cine si cu cat?

Gaby:

Eu am de la http://smart-hosting.ro pentru ca am nevoie de trafic necontorizat, sau cat mai mare, forumul consumand in medie 80 GB de trafic pe luna.

Eu:

explica si mie in ce consta mai exact acest trafic cat inseamna un user trafic?

Gaby:

Pai, un utlizator poate genera 1 MB trafic, sau 10 GB trafic. In ce consta mai exact acest trafic ? Ca si pe telefonul mobil, ti se da un trafic, de exemplu 100 MB. Tu, cand accesezi pagina consumi din acei MB. Cat ? Pai, cu cat site-ul este mai incarcat (cu poze, filmulete, etc.) cu atat dimensiunea paginii va creste iar utilizatorul accesand/descarcand pentru ca browser-ul asta face defapt, descarca in cache continutul paginii dupa care o afiseaza. Asadar, de exemplu daca un utilizator viziteaza acum forumul si ia la rasfoit 100 de pagini va genera mai mult trafic decat un vizitator care rasfoieste doar 10 pagini.

Ai inteles cum sta treaba, nu ?

Va astept si pe voi cu pareri/ intrebari legate de acest subiect!

Deci Gaby, ce zici? Daca mi-as lua de la smart-hosting de la acre ai si tu as face o afacere buna? se merita?

Posted

Deci Gaby, ce zici? Daca mi-as lua de la smart-hosting de la acre ai si tu as face o afacere buna? se merita?

Eu zic ca ar fi ok. Mi se pare ca la ei nu poti achizitiona gazduirea pe o perioada mai mica de 3 sau 6 luni :-?, insa, pretul de 1 € pentru pachetul Smart Bronz, mi se pare chiar ok.

Intr-adevar, pentru domenii internationale (.com, .net, .org, .info, etc.) cred ca ar fi cel mai indicata achizitionarea unui domeniu de la GoDaddy, mai ales ca daca te hotarasti poate il poti lua mai ieftin (gasesc eu niste cupoane): http://www.godaddy.com/domains/search.aspx?ci=8990

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

felicitari pentru cele 1000 de posturi :cake:)

Ms, ms :)

Ba, m-am gandit la unul care e liber si ff potrivit, dar zice ca domeniul e invalid.. desi nu gasesc ceva daca accesez adresa aia.

Posted

Auzi Gaby, la astia cum se plateste? Dar la Godaddy? Cum e cu contul de paypal? Daca imi fac un cont paypal si imi dau datele unui card pe care am sa zicem 100lei o sa am valabili 100lei in paypal? Apropo, cardul trebuie sa fie un usd/eur pt al lega la paypal? Nu de alta, am un card dar scrie pe el ca e valabil doar in Romania :(

Posted

La Smart-Hosting poti plati prin transfer bancar, la GoDaddy au mai multe modalitati de plata: http://www.godaddy.com/Payment/payment-options.aspx

In cazul unui cont de PayPal nu ma pricep foarte bine pentru ca nu detin unul, insa din cate stiu se accepta si carduri in lei (uite ce carduri accepta: What credit or debit cards can I use with PayPal?), nu neaprat in valuta, iar daca plata trebuie facuta in valuta atunci se va realiza conversia (din lei in moneda necesara).

Cum pot sustine forumul?
--------------------

Posted

In cazul unui cont de PayPal nu ma pricep foarte bine pentru ca nu detin unul

da cum ridici banii din reclame daca n-ai cont de paypal?

Posted

Google Adsense nu a colaborat cu PayPal pana in momentul de fata. Modalitatile prin care poti fi platit sunt: EFT (Electronic Funds Transfer) - in Romania nu, deocamdata, WUQC (Western Union Quick Cash) si cec.

Asadar, dintre cec care vine in 2-3 saptamani daca ai noroc si Western Union prin care poti ridica banii chiar in aceeasi zi in care au fost emisi, cred ca iti dai seama ce am ales :D.

Cum pot sustine forumul?
--------------------

Posted

daca iau Certified Domain de la Godaddy imi afecteaza cumva in bine site-ul? stiu ca e articolul asta dar cum nu-s cel mai bun la engleza nu prind toate detaliile. Deci spuneti ca la prosti: cu ce ma ajuta aceasta chestie?

Posted

daca iau Certified Domain de la Godaddy imi afecteaza cumva in bine site-ul? stiu ca e articolul asta dar cum nu-s cel mai bun la engleza nu prind toate detaliile. Deci spuneti ca la prosti: cu ce ma ajuta aceasta chestie?

Practic, nu te ajuta cu nimic. Teoretic, sigiliul Certified Domain va indica seriozitate vizitatorilor, mai ales daca site-ul comercializeaza ceva.

Do you really need a Certified Domain?

In my opinion, it depends on what you are doing with it.

If you are the owners business Web sites or other sites that offer transactions and other activities of a sensitive nature, the Domain Origination Certified seal provides visible evidence that a domain has been validated and its registrant’s credentials verified. But, how many visitors would doubt of your site if you don’t have a certified domain seal on it? If somebody says that displaying the Domain Origination Certified seal will improve legitimacy and trustworthiness of a website, do you agree?

Where Will My Certification Be Visible?

It is visible via the Whois Lookup section at Godaddy.com.

Asadar, daca nu ai ce face cu banii, buy it, altfel, forget it :D.

Cum pot sustine forumul?
--------------------

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.