Jump to content

Cum Sa Impart O Imagine Iso In Doua Bucati Sau Mai Multe ?

Recommended Posts

Posted

Intamplarea face ca am avut nevoie sa-i trimit, prin intermediul internetului, unei persoane o imagine de ~4GB. Totul bine si frumos pana aici, problemele incepand sa apara in momentul in care am vazut ca niciun site decent de file sharing nu imi permite uploadarea unei imagini atat de mari... Singura mea salvare era asteptarea lansarii Google Drive (nu este activ pe toate conturile, deocamdata) ce ofera gratuit un spatiu de 5 GB, iar din cate am inteles, dimensiunea unui singur fisier ce poate fi urcat poate fi egala cu spatiul oferit, adica 5 GB.

Cautand, si cautand am dat peste un site destul de interesant (din punct de vedere al functionalitatii/vitezei de upload/download), http://www.wetransfer.com, unde puteam uploada fisiere de pana la 2 GB. Astfel mi-a venit ideea impartirii imaginii de 4 GB in doua jumatati egale pentru a le putea urca pe site.

Zis si facut, folosind WinRAR si tutorialul de aici: , am reusit si totul a fost in regula.

Ce as vrea sa detaliez insa prin intermediul acestui articol, este cum anume am impartit imaginea de 3.95GB in doua jumatati egale.

Primul pas a fost sa dau click dreapta pe folder-ul in care se afla imaginea, si apoi proprietati:

winrarsplit.png

Observam ca imaginea are 4,224,701,184 bytes, asadar va trebui sa impartim acest numar la 2 (numarul de bucati la care vrem sa impartim imaginea). Astfel, vom obtine: 2,112,350,592 bytes, rezultat ce va trebui introdus in momentul in care dorim sa facem arhivarea si impartirea imaginii:

winrarsplit2.png

Explicatii:

• La Compression Method am ales Store pentru ca procesul de arhivare sa dureze cat mai putin, dimensiunea pe care o doream a fisierului neinteresandu-ma sa fie mai mica decat am specificat.
  • La Split To Volume Size, am introdus numarul de care spuneam mai sus: 2,112,350,592 bytes

Acestea fiind spuse, nu ramane decat sa mai dam OK, si procesul de arhivare + impartire a imagini in cate bucati am dorit sa se realizeze.

Numai bine :pct2: !

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.