Jump to content

Adio, Intimitate! Mesajele Pe Internet Şi Apelurile Telefonice Ale Românilor Vor Fi Supravegheate


alex008

Recommended Posts

În mod oficial, stocarea datelor de trafic de telefonie şi de internet ale românilor ar putea începe în curând, dacă legea „Big Brother” va intra în vigoare. În realitate, operatorii telecom supraveghează de ani buni cu cine, cât şi când comunică clienţii lor, iar autorităţile au intrat de-a lungul timpului în posesia acestor informaţii, chiar dacă nu există un cadru legal care să le permită să-şi bage nasul în datele digitale ale românilor.

Libertatea pe internet pare să fie într-un pericol mai mare ca niciodată. De la începutul anului, internauţii preocupaţi de soarta reţelei virtuale globale s-au confruntat cu acronime care mai de care mai ameninţătoare: Mai întâi SOPA şi PIPA, apoi ACTA, acum CISPA.

Studiourile de film şi casele de muzică fac eforturi tot mai serioase pentru a combate pirateria, considerată a fi un drept esenţial de mulţi dintre utilizatorii de internet, iar autorităţile vor să afle tot mai multe detalii despre comportamentul şi activităţile virtuale ale cetăţenilor, invocând nevoia de cybersecuritate.

Colac peste pupăză, în România ar putea fi adoptată în curând în vigoare legea „Big Brother”, care vizează reţinerea datelor de trafic ce telefonie şi de internet.

Uniunea Europeană face presiuni asupra guvernanţilor de la Bucureşti şi ia în calcul chiar amendarea României în cazul în care Directiva comunitară privind păstrarea datelor (2006/24/CE) nu va fi transpusă în legislaţia naţională.

Ministrul Desemnat al afacerilor europene, Leonard Orban, a declarat, luni, 7 mai, că ţara noastră riscă să plătească 30.000 de euro pe zi dacă nu va adopta legea "Big Brother".

articol preluat in totalitate de pe realitatea.net

Link to comment
Share on other sites

Romania si romanii! Romania ar putea fi cea fost candva pe timpul comunismului:adica indedenta,bine condusa strategic, bine organizata,multa productie inseamna si multa vanzare,un trai decent ptr toti locuitori si nu in ultimul rand propria moneda sa aiba valoare chiar in zona Tarilor Baltice,adica un fel de Euro dar ceva mai local! Dar defapt toti asa zisi "politicieni" din acesta tarisoara, care este poarta Europei care in vremuri demult istorice aparam europa de otomani si eram vestiti ptr luptele noastre strategice si curajul sangelui curs de frati nostri adormiti ,atat tara cat si politicenii prosti stau la picioarele europei si face mdatorii ca sa fie vanduta tara noastra altor tarii ca sa numai avem nici nume si nici caracter si sa fim umiliti si defaimatii.Nui uitati ca noi ne-am nascut sub cerul senin luminatii de stele norocoase si de un Dumnezeu deasupra,si noi romani am cotribuit mult la lumea moderna din ziua de astazi.Interesul nostru trebui sa fie mai bun si mai inovativ ptr noi si tara noastra iara voi puteti sa faceti ca totul sa straluceasca,doar de voi depinde ce vreti sa faceti cu adevarat. Pacat ca nu pot mai mult sa fac ,dar daca ma voi naste dinou roman,voi fii un cineva care va arata ce poate atat ptr mine cat si ptr semeni mei ca totul sa fie cat mai bine.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.