+Pavilion Posted May 12, 2012 Report Posted May 12, 2012 Defragmentarea discului descrie procesul de unificare a fișierelor fragmentate de pe hard diskul computerului. Fragmentarea se produce în timp pe un hard disk, pe măsură ce salvați, modificați sau ștergeți fișierele. Modificările unui fișier se salvează deseori într-o locație a hard diskului diferită de cea a fișierului original. Modificările suplimentare se salvează în și mai multe locații. În timp, atât fișierul cât și hard diskul devin fragmentate, iar computerul va funcționa mai lent, deoarece trebuie să efectueze căutări multiple în locuri diferite pentru a deschide un fișier. Programul defragmentare disc este un instrument care rearanjează datele de pe hard disk și reunește fișierele fragmentate, astfel încât computerul să funcționeze mai eficient. În această versiune de Windows, programul Defragmentare disc se execută după o programare, astfel încât nu trebuie să vă amintiți să-l executați, deși aveți posibilitatea să-l executați manual sau să îi modificați programarea. Sursa
+GodsOtherHand Posted May 12, 2012 Report Posted May 12, 2012 As adauga ca defragmentarea este daunatoare pe un SSD. Datorita felului in care e construit, un SSD nu sufera din cauza fragmentarii (in cazul unui HDD problema e cauzata de "capul" care citeste informatia, care trebuie sa se plimbe mult, luand timp, pe cand un SSD nu functioneaza asa, fiind mai degraba ca un stick), dar are limita la numarul de scrieri! (asa ca o defragmentare ar muta fisierele inutil, scazand din durata de viata a SSD-ului) love is a verb Love is a doing word
+Pavilion Posted May 12, 2012 Author Report Posted May 12, 2012 Din câte am auzit, SSD-urile nu au nevoie de fragmentare şi ... crapă pe capete.
+GodsOtherHand Posted May 12, 2012 Report Posted May 12, 2012 hm? poftim? din cate am citit SSDurile ieftine au 100 000 de scrieri(nu crapa repede), iar modele mai scumpe (nu cele mai scumpe, ci cu un pret sa zicem mediu) ajung la 1 000 000 de scrieri.. care ajunge mult si bine. Cum adik nu au nevoie de fragmentare? i dont get it love is a verb Love is a doing word
+Pavilion Posted May 12, 2012 Author Report Posted May 12, 2012 . În timp, atât fișierul cât și hard diskul devin fragmentate, iar computerul va funcționa mai lent, deoarece trebuie să efectueze căutări multiple în locuri diferite pentru a deschide un fișier. SSD-ul nu are platan, şi crapă pe capete. De aceea lumea caută SSD-urile INTEL, care sunt cele mai fiabile de pe piaţă.
+GodsOtherHand Posted May 12, 2012 Report Posted May 12, 2012 nush. cand o sa imi crape al meu o sa postez. chiar is curios. love is a verb Love is a doing word
+GodsOtherHand Posted May 12, 2012 Report Posted May 12, 2012 nu e acelasi? i mean..nu cred ca un SSD de pe o tableta x86 e diferit de un SSD de pe un desktop.. love is a verb Love is a doing word
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now