Jump to content

Recommended Posts

Posted

Poate sunt persoane printre voi care au vazut filmul A Scanner Darkly si s-au intrebat cum au obtinut acel efect. Ei bine, mereu m-am intrebat acest lucru, insa am reusit sa gasesc raspunsul doar acum cateva saptamani.

Ce este Rotoscoping? Este o tehnica prin care animatorul traseaza/deseneaza peste imaginea originala, cadru cu cadru. Este foarte plictisitor si, desigur, destul de greu.

Poti obtine acest efect atat intr-o imagine cat si intr-un video, folosind diverse programe grafice. (Adobe Illustrator, Flash, After Effects, Premiere Pro s.a.m.d).

Voi incerca sa explic cum sa aplicati acest efect asupra unei imagini, folosind Adobe Illustrator, Photoshop, Paint SAI.

1. Mergem la File-> Open si alegem o imagine. (cu cat rezolutia este mai mare, cu atat mai bine)

scanner-1.jpg

2. Cream un nou Layer (sa zicem Black), pe care-l pozitionam deasupra imaginei alese.

scanner-2.jpg

3. Apasam N (sau selectam Pencil Tool din bara cu unelte). Verificati ca principala culoare sa fie Negru, iar cea secundara sa nu existe.

scanner-3.jpg

4. Dublu click pe Pencil Tool si folosim urmatoarele setari:

scanner-4.jpg

5. Acum, tot ce aveti de facut, este sa trasati conturul.

scanner-5.jpg

scanner-6.jpg

6. Creati un nou Layer pe care-l asezati sub Layerul Black. Selectati urmatoarea culoare (in cazul nostru fiind albastru) si repetati pasul 5, doar ca acum veti umple golurile, desigur, unde apare culoarea respectiva.

Tot ce veti face in continuare reprezinta pasurile 5 si 6, mereu schimband culoarea (de la inchis spre deschis, incercand, pe cat posibil, sa ramaneti in aceeasi sfera a culorii principale), pana veti obtine ceva asemanator imginei originale.

scanner-9.jpg

Rezultat final:

scanner-10.jpg

Este mult mai usor cu o tableta grafica, insa devine foarte plictisitor.

Aici este o incercare a mea, dar m-am dat batut destul de repede:

2m3oas4.jpg

Imagini luate de pe layersmagazine.com.

fWy1P.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.