Jump to content

Ce Inseamna Class 2,4,6,10,12 La Carduri Micro Sd? Care Este Mai Bun?

gaby

Recommended Posts

In viitorul apropiat am de gand sa achizitionez un card de memorie Micro SD (Secure Digital) de 16 sau 32 GB, pentru telefonul mobil. Ei bine, am intrat pe un magazin online, si, am tot vazut pe langa capacitate si firma producatoare: Class 2 sau Class 4 sau Class 6 sau Class 10.

sdcards.png

Pana acum nu m-a interesat care e treaba cu aceste clase, de fapt, cu cativa ani in urma nici nu cred ca erau atatea.

Asadar, aceste "CLASS" se refera la clasele de viteza ale cardului, acestea incepand de la cifra 2, iar pana in momentul de fata ajungandu-se pana la 12 (bineinteles, in laboratoarele de testare probabil exista si carduri mai performante insa pe piata nu sunt inca disponibile).

Diferenta de pret dintre un card CLASS 2 si unul CLASS 6 nu este foarte mare, asadar, nu prea are sens sa achizitionati unul de o clasa inferioara, deoarece cardul CLASS 2 are o viteza de scriere de 2 MB, in timp ce cardul de memorie CLASS 6 are o viteza minima garantata de 6 MB pe secunda, deci, un fisier de 6 MB va fi scris pe un card CLASS 6 intr-o secunda, iar pe unul CLASS 2 in 3 secunde; diferenta destul de mare, zic eu.

In principiu este simplu, CLASS este egal cu viteza de scriere minim garantata in MBytes.

Vitezele pentru fiecare clasa (actuala) sunt dupa cum urmeaza:

microsdclassspeed.png

* Prin analogie, CLASS 12 va avea o viteza de scriere de 12 MB/s.

Acestea fiind spuse, un card Micro SD CLASS 10 este mai performant (referindu-ma la viteza de transfer) decat un card Micro SD Class 6.

• Upvote 2

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif