Jump to content

Bitdefender A Detectat 150.000 De Noi Virusi


Recommended Posts

bit_defender.jpg

Producatorul roman de tehnologie in securitatea datelor BitDefender a detectat 150.000 de noi virusi in prima jumatate a acestui an, de trei ori mai multe decat in semestrul I al anului trecut, cand au fost depistate 48.000 de pericole informatice, potrivit datelor furnizate de BitDefender.

Principalele amenintari la adresa calculatoarelor au fost, in ultimele sase luni, virusii transmisi prin e-mail, dar mai ales troienii. Troianul Peed a reprezentat atacul informatic numarul 1 al anului, variantele sale cumuland aproape 30 la suta din totalul infectarilor. Potrivit BitDefender, clasa de troieni Behaves.Like: Trojan.Downloader a ocupat locul secund, in topul BitDefender. Astfel de amenintari virale sunt stopate cu ajutorul tehnologiei proprietare BitDefender B-Have, care permite detectarea lor pe baza analizei comportamentale a acestor aplicatii.

????n prima jumatate a anului, pericolele informatice detectate pe baza analizei comportamentale au insumat 21,4 la suta din totalul virusilor descoperiti. ????n urma testelor internationale de profil, tehnologia B-Have a fost desemnata printre cele mai avansate din lume in detectia pro-activa a diverselor tipuri de malware. O alta amenintare a fost virusul Win32.Sality.M, un virus polimorfic care se raspandeste folosind virusul Bagle ca vector. Virusul Bagle in sine nu a reusit insa sa se claseze in topul primilor 10 pericole informatice.

'Schimbarea treptata de la virusi catre troieni in listele Top 10 Malware reprezinta o tendinta interesanta in securitatea datelor. Desi popularitatea virusilor ce se transmit pe e-mail scade incet, variantele lor cele mai puternice sunt inca prezente si reprezinta o amenintare constanta pentru sistemele utilizatorilor casnici si ale companiilor', a declarat Viorel Canja, seful Laboratoarelor BitDefender.

BitDefender este cel mai raspandit produs romanesc in intreaga lume care protejeaza eficient impotriva amenintarilor peste 41 de milioane de utilizatori individuali si corporate din mai mult de 100 de tari. BitDefender are sucursale in SUA, Marea Britanie, Germania, Spania si Romania.

Sursa: Rompres

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.