Jump to content

Recommended Posts

Posted

De acum este posibil sa instalezi Linux direct din Windows, fara sa ai nevoie de masina virtuala sau de cd, usb, etc.

Cum ? Foarte simplu downloadand de pe site-ul de mai jos executabilul debian.

Practic in windows iti apare un installer normal care downloadeaza niste fisiere de pe serverul Debian, apoi ti se va cere un restart dupa care va decurge implcit instalarea folosind fisierele de pe harddisk. Ceea ce s-a dorit a fi util este faptul ca nu ai nevoie de foarte multe cunostiinte pentru treaba asta, iar daca decizi sa ramai si cu windows-ul (ti se va pune si intrebarea asta), vei avea practic 2 sisteme de operare.

Link-ul catre debian.exe: http://goodbye-microsoft.com/

Chiar si cei de la Ubuntu lucreaza la un proiect asemanator cu cel mentionat de mine.

Plus se poate sa rulezi si aplicatii de windows si linux in acelasi sistem. Practic pe Linux pe langa cunoscutul Wine, acum poti face o "simbioza" totala in care sa rulezi si aplicatii de linux si de windows sub acelasi desktop. Uite un articol foarte interesant:

http://news.softpedia.com/news/Windows-Lin...ore-59314.shtml

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 1 year later...

Posted

dar oare care este cel mai bun linux ? si care este cel mai bun linux care se poate instala direct de pe windows ; debianul este cel mai bun linux ? se pot rula linuxul si windowsul in acelasi timp , adica sa rulez linuxul ca o aplicatie windows ? adica sa intru pe windows si sa deschid si linuxul in interiorul windowsului ?

Posted

pai io as vrea sa il folosesc acasa la deferite aplicatii , ca tot muritorul ... dar am vazut chiar pe net un film cum cineva folosea linuxul din iteriorul windowsului ...

am inercat pana acuma sa instalez mai multe versiuni de ubuntu , si debian si nu a mers nici una ... ba nu se putea instala , ba am intalat dar nu puteam sa fac conexiunea internet ... nu stiu ce sa mai zic de linuxu asta ... eram doar curios daca e mai bun ca win ... acuma caut mandriva , dar totusi nu m-am luminat care e mai bun ...

• 5 weeks later...
Posted

Daca vrei sa vezi cum lucreaza si merge linux .. downloadeaza VMware Workstation si cu o imagine virtuala de la Ubuntu sau alt linux il instalezi ;) Nu se instaleaza peste windowsul tau .E un windows virtual

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.