Jump to content

Nokia Si Microsoft Colaboreaza


PAUL-XX

Recommended Posts

Cel mai mare producator de telefoane, Nokia a semnat o intelegere cu cel mai mare producator de software, Microsoft pentru a utiliza sistemul de protectie la copiere dezvoltat de acestia din urma, numit DRM (digital rights management).

Utilizarea softului de la Microsoft va fi dezvoltata de Nokia prin introducerea sa in sistemul de operare folosit de ei, Symbian s60, iar folosirea acestor DRM va impulsiona folosirea de programe si fisiere entertainment in mod wireless, dand posibilitatea oamenilor sa mute intre ei, sau intre ei si PC-uri sau alte dispozitive, fisiere cu continut protejat, cum ar fi muzica, jocuri sau fisiere video.Toate acestea vin pe fondul concurentei care exista intre cele doua companii, cel mai mare rival al Windows Mobile (sistemul dezvoltat de Microsoft) fiind tocmai programul folosit extensiv de Nokia Symbian.

In trecut , anul 2005 a fost de referinta pentru cele doua companii pentru ca atunci au semnat primul lor contract de colaborare care se referea la Media-Playerul dezvoltat de Microsoft si care a trecut pe platforma celor de la Nokia.

Colaborarea intre cei doi giganti vine pe fodul scaderii preturilor la telefoanele mobile, Nokia incercand astfel sa-si imbunatateasca profiturile prin utilizarea de software iar Microsoft Corporation la randul sau doreste sa intre pe piata telefoniei mobile.

Nokia este asteptat in aceasta perioada sa lanseze un serviciu online, care, la fel ca iTunes sa permita descarcarea de muzica contra cost, in operatiune folosindu-se de achizitia facuta anul trecut, cand a cumparat distribuitorul digital de muzica ??€?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.