Jump to content

Recommended Posts

Posted

Software center . Intri in programu ala, si cauti Chromium (Chrome inca nu exista in repo.)

Chromium este o versiune de experimente a lu chrome, so e practic acelasi produs.

Daca insa ai nevoie deaparata de chrome, intri pe google.ro si o sati apara undeva mare install google chrome. Dai acolo, alegi ubuntu 11.04 (sti ca o aparut deja 12.04, care e mai nou..nu? ) , alegi 32 sau 64 de biti (in functie de cum e sistemu de operare. Degeaba ai compu pe 64, daca sistemu de operare e pe 32 de biti.) Acuma nush, depinde cum e configurat.. dai click dreapta si undeva tre sa fie "open with gdebi ". se deschide programu ala..si alegi install. Iti cere parola, o bagi acolo. Si astepti. Thats it.

Spor

(banui ca Chrome vrei sa instalezi, nu? Pentru orice alt program e la fel, cauti in software manager)

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Intri pe pagina oficiala a browserului (https://www.google.com/chrome/) selectezi versiunea pentru Linux, anume, pachetul .deb cu arhitectura conform procesorului/sistemului de operare (32 sau 64 de biti).

Dupa ce se descarca, intri in consola si scrii ceva de genul "dpkg -i /cale catre fisierul .deb"

De exemplu, daca utilizatorul este Petrea, iar fisierul este salvat in "Downloads", comanda va fi:

dpkg -i /home/Petrea/Downloads/google-chrome-stable_current_amd64.deb

Pentru arhitectura amd64 (64 biti).

Sper ca nu ma insel.

Posted

nare rost sa foloseasca terminalu, cand are un manager de pachete care face treaba pentru el. ( desii rezultatu este acelasi )

Totusi, daca nu ai nevoie neaparat nevoie de toate functiile din Chrome, Chromium ar trebui sa se comporte la fel si sa fie nitel mai stabil.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Lasa-l sa invete! Sa stie ce se intampla in spatele managerului de pachete, ca orice utilizator Linux, mai devreme sau mai tarziu, tot la consola va ajunge.

Luand lucrurile altfel, nu se gaseste orice cu ajutorul managerului... Daca stii sa operezi consola ai cheia succesului pe Linux.

Posted

Din pacate da, tot la consola ajungi. Insa Linux incearca sa devina desktop-ready, iar terminalu nu tre sa fie ceva la care tre sa apelezi pentru ca e singura metoda..

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Din contră, eu aș spune că din fericire și încurajez munca în consolă. Am să citez dintr-o carte foarte bună pentru CLI.

"Most computer users today are only familiar with the graphical user interface (GUI) and

have been taught by vendors and pundits that the command line interface (CLI) is a

terrifying thing of the past. This is unfortunate, because a good command line interface is

a marvelously expressive way of communicating with a computer in much the same way

the written word is for human beings. It's been said that “graphical user interfaces make

easy tasks easy, while command line interfaces make difficult tasks possible” and this is

still very true today."

William E. Shotts, Jr. - The Linux Command Line

Posted

Nu m-ai inteles.. Linia de comanda este foarte buna, rapida, concisa, blablabla. Toate alea. Sunt de acord.

Insa, nu vreau sa folosesc o linie de comanda sa instalez un program. Cu atat mai mult, varul meu de 5 ani nu o va folosi, mama mea nu o va folosi.. Fostul meu coleg meu de banca care e student la facultatea de sport, care foloseste compu pentru muzica, facebook, office, si un joc ocazional, nu va vrea sa o foloseasca. Aia inseamna desktop-ready. Sa poata fi folosit cu usurinta de oricine, nu sa fie foarte rapid, da sa trebuiasca sa inveti cum sal folosesti.

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.