Jump to content

gh0st

Members
 • Posts

  107
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

gh0st last won the day on January 6 2014

gh0st had the most liked content!

Profile Information

 • OS
  debian
 • Interests
  Computer Networks
  Operating Systems
  Computer Systems Engineering

Recent Profile Visitors

9,205 profile views

gh0st's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

42

Reputation

 1. Treci pe HTML5 http://www.youtube.com/html5 Am mai scris asta într-un topic și se rezolvă, cel puțin pe site-urile unde HTML5 este disponibil.
 2. Poți să-i conectezi, sau nu. Cei patru pini sunt pentru redundanță sau necesar mai mare de curent. Plăcile merg cu sau fără ei, în funcție de consumatorii care sunt conectați la placa de bază.
 3. Ți-ai compilat singur php-ul, sau l-ai luat la pachet? Ai verificat dacă se întâmplă asta și cu alte versiuni? Bănuiesc că php-fpm îți face multe procese fiu ce se blochează în bucle, momentan nu-mi vine altceva în minte... Fă niște măsurători. http://wiki.nginx.org/HttpLogModule Aici găsești niște informații despre abilitatea php de a monitoriza scripturile leneșe. http://php-fpm.org/wiki/Features
 4. Ai monitorizat procesele, spune-ne care-s cele care consumă multe resurse. Din cauza serverului, php, module? Măcar acolo să ajungem. Eventual virtualizează mașina, în cazul în care nu-i virtuală și trimite-o încoace.
 5. Abonamentele din clasa business vin cu adrese IP statice și de cele mai multe ori, companiile cumpără clase C întregi. Am lucrat și cu subrețele /30, pentru 2 adrese IP (de la UPC) cu care am făcut un VPN între două echipamente Cisco. Când am primit informațiile de la UPC, au fost foarte clare. Adresa rețelei, masca de rețea și DNS-urile lor, pe care puteai să le ignori dacă aveai încredere în alte servicii de nume, evident, pe propria răspundere. O altă practică a SP (am fost la o companie care furniza servicii de e-mail și cloud hosting) a fost să-și cumpere două clase de adrese IP PI (provider independent), dar aici se complică lucrurile în sensul că ești nevoit să-ți achiziționezi și un număr de sistem autonom, după care începi să faci peering BGP cu ceilalți provideri la care ești conectat. Ai nevoie de aceste adrese când ești conectat la mai mulți SP (compania despre care este vorba era conectată la 6 SP, cu care făcea peering). Toate adresele care le-au primit sunt statice, fără discuție. Apoi este problema lor cum le atribuie echipamentelor. După cum am spus, DHCP poate fi setat să atribuie adresele IP statice, dar atunci vorbim doar de modul de atribuire al adreselor și nu se mai pune problema de adrese dinamice. Când un SP îți spune că ai adresă IP dinamică, așteaptă-te ca la un moment dat să-ți fie schimbată, că-ți convine sau nu. În concluzie, nu există diferență între adresele IP statice și cele fixe, cum le spune Raziel. "Ca o completare: mai exista si notiunea de IP FIX, care se foloseste atunci cand ai de-a face cu un IP fix (evident), dar alocat prin DHCP. Asta spre deosebire de un IP STATIC care se configureaza manual pe echipament." Asta a afirmat Raziel la început. Și am mai scris. Modul de alocare a unei adrese IP nu ține de natura adresei. Spre ex: Poți avea 10 echipamente într-un spațiu, iar aceste echipamente își iau adresele prin DHCP, dar sunt adrese statice (în sensul că nu se schimbă), sau poți să atribui manual adresele echipamentelor, dar asta tot adresă statică o face. Până la urmă echipamentul X din cluster va avea aceeași adresă IP.
 6. Dan, dacă îmi spui cum aș putea să-ți demonstrez practic, crede-mă că aș face-o. Exemplele sunt luate din realitate. Raziel, al doilea citat, nu are nicio noimă. Deci nu înțeleg ce vrei să spui. Ca să revin la problema inițială, gândindu-te la conceptul de arendare vei înțelege că nu ai garanții. "ARÉNDĂ, arenzi, s. f. 1. Cedare temporară a dreptului de exploatare a unor bunuri, în schimbul unei plăți; folosire, exploatare a unui bun astfel cedat. 2. Sumă plătită de arendaș proprietarului pentru arendarea unui bun. – Din rus., pol. arenda." Ca să nu mai spuneți că elaborez teorii, mergeți la orice SP, fie că furnizează acces la Internet, găzduire de site-uri sau cine știe ce... dacă folosesc cumva DHCP în cluster-ul de servere, pentru alocarea adreselor și dacă ai garanții că un client primește aceeași adresă, dacă server-ul DHCP nu este configurat explicit în acest sens. (Poți avea adresă statică alocată prin DHCP, în acest caz nu mai vorbim de adrese dinamice) Am scris mai sus un exemplu de mod de a folosi DHCP, inspirat din realitate. Nu e inventat. Compania chiar are mai mulți clienți decât adrese IP disponibile. Dar, până la urmă nu e vorba de DHCP, ci de faptul că o adresă dinamică nu-ți asigură conexiune permanentă la Internet. Eu cam atât am de spus.
 7. Îmi place asta! Da, ai dreptate, sunt rigid când vine vorba de alte păreri, dar nu pot accepta varianta altcuiva atâta timp cât nu-i bine motivată. Dacă vorbeam despre filozofie sau artă, era cu totul altă problemă. Dar în știință, nu există păreri, doar certitudini. Și când am discutat pe alte teme, îți aduci aminte că documentam bine afirmațiile mele. Nu mi-e rușine de nimic din ce-am scris și puteți verifica.
 8. Când trec prin București te cinstesc cu o bere! Uite cum stă treaba...îmi spui că vorbesc de cazuri particulare și tu afirmi că poți seta DHCP să nu-ți schimbe adresa la expirarea perioadei de arendare. Ăsta-i un caz particular. Spre exemplu SP-ul X a cumpărat o clasă cu prefix /20 (4096 adrese) și are 4600 de clienți...ce face dacă dorește să asigure acces Internet pentru toți utilizatorii? Nu cumva trebuie să schimbe adresele la expirarea perioadei de arendare? (Se merge pe ipoteza că nu toți utilizatorii sunt online, practică foarte des folosită, datorită costurilor de preluare a adreselor IP și indisponibilitatea lor) Ce-mi spui acolo, despre jocuri, este fie o eroare de exprimare, fie o proastă interpretare. Evident, pentru a juca online/multiplayer e nevoie de conexiune pe toată durata sesiunii. Să fim serioși...o conexiune permanentă presupune altceva și nu e cazul aici. Gândește-te. Și citește RFC-ul ăla, că nu te convingi...eventual uită-te și peste procesele de atribuire a adreselor prin DHCP. Te rog eu mult.
 9. Citește RFC-ul pentru DHCP, sau investighează problema "leasului" de adresă IP. Și vei constata că atunci când expiră perioada de arendare, se face o nouă cerere de alocare a adresei. Se poate să primești o prelungire pentru aceeași adresă. În acest caz, totul este în regulă, dar dacă server-ul s-a pregătit s-o aloce altui calculator, tu, vei primi altă adresă. În momentul schimbului de adresă IP, serviciile online se întrerup. De aceea, nu poți avea conexiune permanentă cu IP-uri dinamice. PUNCT! Verifică și stiva TCP/IP sau modelul OSI și vei vedea că aplicațiile nu au treabă cu IP. În sensul că nu solicită adresă statică. N-am precizat așa ceva, așa că nu-mi spune că vorbesc absurd! Documentează-te!!! Te rog nu mai scrie prostii și nu mai face afirmații nefondate, sau interpreta răspunsurile mele. Sunt răspunsuri concise. N-ai nimic de interpretat! Documentează-te pe Internet înainte să scrii...nu de alta, dar îți faci o imagine proastă și dacă am ajuns să vorbim de rețele, bănuiesc că ai ceva în cap.
 10. Nu mă mai obosesc, că n-are rost...pur și simplu nu vrei să înțelegi. Ce-i drept, nu vezi lucrurile clar. Când ai argumente împotriva afirmațiilor mele, scrie-mi.
 11. Pentru a avea conexiune permanentă ai nevoie de IP static. N-am spus că se schimbă adresa dacă perioada de arendare este valabilă. Dacă ai acasă, topologia despre care vorbești și adresă IP dinamică, oferită pe arendă, NU vei avea conexiune permanentă.
 12. Ar fi și aia o treabă. Dar totuși, există standarde, iar comenzile uzuale sunt aceleași pe toate distribuțiile. Gata cu vorba fără noimă. Dacă ai ceva comenzi de adăugat, fă-o, altfel s-o lăsăm așa.
 13. Nu ai conexiune permanentă pentru că tu iei în arendă adresa. În momentul în care-ți schimbă adresa se face o mică întrerupere. Iar acum gândește-te că ai un astfel de sistem pe un dispozitiv care are nevoie de conexiune permanentă. Ce se întâmplă? Ce se întâmplă dacă serverele Google își schimbă adresa mereu? Și dacă se întrerupe serviciul la fiecare x ore? IP-ul static te scutește de toate necazurile astea. Cât despre SP-ul vostru, pot spune că-s amatori. (Bag seama că-i ceva firmă de cartier)
 14. Din punctul meu de vedere, nu e nimic discutabil. Și eu sunt într-un VLAN de /24 și-mi alocă IP-ul prin PPPoE. Tot static este. http://www.romtelecom.ro/personal/servicii-online/ip-static/ ia în vedere și modul de alocare de la Romtelecom.
 15. Da, e bun, dar nu e ceea ce vreau să iasă. Unele sunt prea mari și stufoase, altele prea "subțiri". Este și o modalitate de a personaliza cheat sheet-ul după preferințe.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.