Jump to content

Nokia Externalizeaza Productia De Cipuri


PAUL-XX

Recommended Posts

Nokia va externaliza ultimele operatiuni detinute in domeniul productiei de cipuri catre compania fraco-italiana STMicroelectronics, pentru a-si concentra resursele pe alte segmente. STMicro va dezvolta si va produce cipuri de a treia generatie (3G), pe baza tehnologiilor Nokia, pentru producatorul de telefoane mobile si pentru alti clienti, a aratat grupul finlandez, care va continua sa dezvolte propriile modemuri. Anuntul a determinat aprecierea semnificativa a actiunilor celor doua companii.

nokia_n800.jpg

Cotatia titlurilor STMicro a crescut cu 4,6% pana la 09:02 GMT, la 12,85 euro, contribuind la avansul de 1,3% inregistrat de indicele Dow Jones al sectorului tehnologic european, in vreme ce actiunile Nokia au urcat cu 1,4%. Decizia, parte a unei tendinte a producatorilor de telefoane mobile si echipamente electronice de a se concentra pe activitatile de baza, va majora dependenta Nokia fata de furnizorii de cipuri, dar va permite companiei sa investeasca mai mult pentru dezvoltarea altor segmente de activitate.

"Este o masura pragmatica, in contextul cresterii complexitatii mediului tehnologic. Elibereaza resurse de cercetare si dezvoltare pentru alte domenii, precum Internetul, serviciile si interfetele pentru utilizatori", a declarat directorul pentru platforme tehnologice din cadrul Nokia, Niklas Savander. Nokia a raportat, saptamana trecuta, rezultate trimestriale peste estimarile analistilor, influentate de profitabilitatea ridicata a diviziei de telefoane mobile.

Cel mai mare furnizor de cipuri al Nokia este Texas Instruments, dar compania finlandeza are contracte si cu Broadcom si Infineon. Nokia este cel mai mare client al STMicro, contribuind cu circa 20% la cifra de afaceri a companiei, in primele sase luni ale acestui an. Acordul anuntat miercuri prevede transferarea a 200 de angajati Nokia catre firma fraco-italiana, in ultimul trimestru al acestui an.

Sursa: Reuters

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.