Jump to content

Recommended Posts

Posted

Buna ziua!

Am un laptop HP G62 cu urmatoarea configuratie:

Intel i3 M370 2.4 Gzh

4 GB RAM DDR3

500 GB Hard

Problema mea e urmatoarea:

De aproximativ 6 saptamani, cam de 1-2 ori pe zi laptopul incepe sa mearga foarte greu. Da foarte, foarte greu. De obicei are la CPU usage in Task Manager 100%, desi daca adun procentele de la fiecare proces in parte da cu muuuult sub 100%. Totusi, se intampla sa mearga fff rau si fara 100% la CPU usage.

Cand merge rau, nu mai merge nimic pe el. E inutilizabil. Inclusiv boxele fac un zgomot groaznic si sunetul e foarte bruiat.

Ciudat e ca daca dau restart sau shut down, nu isi revine!!!!!!!! Si mai ciudat e ca desi am reinstalat Windowsul (7) de 3 ori pe 32 biti si azi chiar si pe 64 biti, problema nu se rezolva deloc!!!! Merge la fel de prost, atunci cand il apuca. :((((

Nu stiu cum sa intalez XP pe el, ca nu are drivere de XP pe site la HP. Si oricum nu cred ca e din vina softului problema. Orice virus sau eroare de soft ar fi, ar fi trebuit sa fie eliminata dupa un restart sau un scan al antivirusului, d'apoi dupa 4 reinstalari de sistem!!!

Cum isi revine? SINGUR! Cand are chef. Cand crapa de obicei? Cand ma uit la filmulete flash sau cand mai uit la filme de pe calculator (si cu km player si cu vlc).

Poate sa fie defect hardul? sau pe moarte? Ce sa-i mai fac? Va rog ajutati-ma cu un sfat, ca altfel dau cu el de pamant si-l arunc la gunoi. Nu-l mai suport! Imi aduce aminte de vremurile cand aveam Pentium 2... :(((

P.S. temperaturile sunt toate f ok, verificate cu 3 softuri simultan.

Posted

In prima faza ar putea fi vorba de un virus sau un temp urias care ar trebui golit..dar zici ca ai reinstalat win, deci probl e in alta parte. Daca vrei sa.ti verifici hardul recomand HD Tune Pro- hard disk utiliy.

Aprop: ce proces consuma cel mai mult?

• Upvote 1
Posted

ai putea sa ii dai niste teste cu hiren 13 sau hiren 14. La hard in special :D se poate sa fie hardul de vina din cate cred eu, dar incearca sa folosesti hiren :D

• Moderators
Posted

Cateva intrebari:

-Cat de vechi e laptop-ul ?

-Se intampla asta cand e conectat la curent sau si cand e pe baterie ?

-Cat iti tine bateria ?

-Fara baterie ai incercat sa il folosesti ?

Posted

Cateva intrebari:

-Cat de vechi e laptop-ul ?

-Se intampla asta cand e conectat la curent sau si cand e pe baterie ?

-Cat iti tine bateria ?

-Fara baterie ai incercat sa il folosesti ?

Laptopul are un an si jumatate si e cumparat din canada.

Crizele astea incep de obicei cand e pe baterie, dar daca ii bag cablul nu-si revine.

Bateria mai tine cam o ora jumate la utilizare lejera (net si muzica)

Nu am incercat fara baterie. O sa incerc la urmatoarea sincopa.

In prima faza ar putea fi vorba de un virus sau un temp urias care ar trebui golit..dar zici ca ai reinstalat win, deci probl e in alta parte. Daca vrei sa.ti verifici hardul recomand HD Tune Pro- hard disk utiliy.

Aprop: ce proces consuma cel mai mult?

De obicei browserul, indiferent ca utilizez chrome sau firefox. Dar tot nu se apropie de acel 100% pe care-l arata in partea de jos a ferestrei. Am observat odata cand erau deschise doar 3 procese ce insumau 9% CPU usage, iar jos imi arata 100%, vnetilatoarele mergeau in disperare si laptopul mai sa crape de greu ce mergea...

Posted

Hmmm, in legatura cu firefox, ai putea gasi solutii la ei p site(poate fi de la ext, plugins s.a.)..dar nu inteleg faza cu task manager-ul:w si daca nu rulezi firefox, chr. tot 100% e??

• Moderators
Posted

De ce intreb de incarcator, baterie, chestii de-astea. Full load la CPU cand procesele nu fac nici 20% sunt cauzate de obicei din cauza unu-i scurt hardware. Care poate fi de la incarcator, pana la o componenta sau un senzor care nu mai functioneaza cum trebuie. Speram sa fie de la incarcator (am patit-o cu un HP).

In tot timpul asta de cand ai laptop-ul .. l-ai curatat vreodata de praf? macar la radiator daca nu si schimbat pasta termoconductoare.

Iti recomand sa-l duci la un service specializat si sa le explici problema. Accepta o curatare de praf si testare placa baza. Pot verifica si termopazii pentru ca daca s-a miscat vreunu, si placa atinge plasticul, poate face scurt si sa-ti dea pestecap senzorii de temperatura de la procesor.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.