Jump to content

Se Schimba Portile De Acces La Metrou!


CorinA

Recommended Posts

Instalatiile modernizate de acces la metrou vor putea fi folosite inclusiv de persoanele cu dizabilitati care calatoresc pe traseul Republica-Dristor 2 (M1), Pipera-Berceni (M2) si Preciziei-Anghel Saligny (M3).

Noul sistem reprezinta, de fapt, o extensie a celui existent in asa fel incat sa permita accesul in statiile de metrou si calatorilor imobilizati in carucior cu rotile.

porti_de_acces_metrou_40576500.jpg

Contractul privind modernizarea si extensia instalatiilor de taxare automata, precum si integrarea in sistemul de control acces calatori a unor porti de acces in statiile de metrou pentru persoanele care folosesc caruciorul mobil a fost atribuit asocierii de firme S&T ROMANIA S.R.L. si LOGIC IT CONSULT S.R.L pentru suma de aproximativ 3 milioane de lei, fara TVA.

Asocierea de firme nu a avut alti competitori la licitatie, contractul fiind atribuit de Metrorex prin negociere fara anunt de participare prealabil.

In urma cu un an, Metrorex a inceput sa monteze lifturi in statiile vechi de metrou, utilizabile atat de persoanele cu dizabilitati cat si de ceilalti calatori. Pentru cele 75 de lifturi din 34 de statii de metrou, compania de transport subteran a estimat costuri de 16 milioane de euro, lucrarea fiind destul de dificila din punct de vedere tehnic din cauza ca statiile construite inainte de 1989 nu au fost prevazute de la bun inceput cu un astfel de sistem, astfel fiind necesara devierea unor retele de cabluri sau utilitati. Montarea lifturilor ar fi trebuit finalizata in aceasta vara insa in prezent mai sunt statii de metrou unde lucrarile sunt in plina desfasurare.

4Qn7oKL.gif cjZhNAh.gifsykL3n4.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.