Jump to content

46 Milioane De Baterii Nokia Se Pot Supraincalzi


PAUL-XX

Recommended Posts

46 milioane de acumulatori utilizati la telefoanele mobile Nokia, furnizati de firma japoneza Matsushita, prezinta pericol de supraincalzire, urmand ca grupul finlandez sa le inlocuiasca, fara costuri suplimentare pentru utilizatori. Nokia a anuntat azi ca bateriile vizate, "BL-5C", au fost produse de Matsushita Electric Industrial in perioada decembrie 2005-noiembrie 2006.

Original_Nokia_Battery_BL_5C___BR_5_C.jpg

Bateriile prezinta pericol de supraincalzire, in urma unui scurt-circuit produs in timpul incarcarii, ceea ce poate conduce la desprinderea dizpozitivului de telefon, a aratat, intr-un comunicat, principalul producator mondial de telefoane mobile. La nivel mondial, au fost raportat 100 de incidente de acest tip, dar utilizatorii nu au fost raniti.

BL5Ca.jpg

Modelul "BL-5C" este cel mai utilizat acumulator pentru telefoanele Nokia, in conditiile in care mai multi furnizori au produs peste 300 milioane de baterii de acest tip pentru compania finlandeza. Nokia si Matsushita se ofera sa inlocuiasca bateriile mentionate, in pofida faptului ca supraincalzirea este considerata un incident rar, se mai arata in comunicatul Nokia.

Inlocuirea bateriilor va determina costuri directe si un anumit impact financiar pentru Nokia, dar Matsushita va acoperi o parte din cheltuieli.Firma nipona a aratat ca defectiunea este determinata de o problema rara survenita in procesul de productie, iar costurile de rechemare de pe piata sunt inca incerte.

Sursa:HIT.ro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.