Jump to content

Recommended Posts

Posted

Avand in vedere ca foarte multi utilizatori ai internetului din Romania :ro: nu stiu ce inseamna un link referral, si de aceea sunt si foarte usor de manipulat, putand fi destul de facil de convins sa dea click pe "tot ce misca", m-am gandit sa ofer cateva detalii.

Refferal inseamna referire/referinta, deci, este vorba de a raporta un lucru la celalalt, de cele mai multe ori un utilizator la altul. In general, sistemul de referiri este bazat pe recruti, mai exact: eu ma inscriu pe un site, si voi primi un link de forma: www.site.ro/index.php?ref=123456 sau www.site.ro/index.php?r=123456 (bineinteles, pot exista si alte forme), prin care pot inscrie noi utilizatori, urmand ca apoi sa am un procent din ce face/cumpara acel utilizator/sau chiar sa castig o anumita suna (infirma de obicei) pentru fiecare utilizator nou inscris prin link-ul meu. Totusi, exista si cazuri in care castiga ambele parti (vezi imaginea de mai jos).

Altfel spus, link referral-ul este chiar o strategie de marketing/promovare, o companie platind utilizatorii pentru a le spune prietenilor lor despre aceasta/produsele acesteia.

Pe aceeasi tema puteti citi si: Referral Marketing - Wiki

Iata si un exemplu de strategie folosind referral links:

referralb.png

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.