Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut.Sper sa ma puteti ajuta pentru ca sunt incepator in domeniu. Am o placa video nVidia GeForce 8600GT si intentionez sa cumpar un monitor LED, 21.5", FullHD si am inteles ca pentru imagine HD e nevoie de cablu DVI. Placa mea nu are mufa DVI dar am vazut ca se poate pune un adaptor. Intrebarea mea..e posibil? O sa fie vreo diferenta intre imaginea "normala"(VGA) si fullHD? Si daca da, cat de mare?

• Moderators
Posted

Diferentele de calitate video se vad la rezolutii foarte mari. Ca sa intelegi repede, daca tu ai acum monitor de 19" (4:3) si treci la 22" (16:9) diferenta o sa fie imensa. Indiferent ca mergi tot pe cablul VGA pe care mergeai si pana acum. Daca treci de la monitor de 22' la monitor de 24", diferenta vizuala o sa fie mica. Bineinteles, daca placa ta suporta DVI, atunci o sa ai un semnal mai bun decat VGA-ul, dar neobservabil la rezolutia ta. Da, exista un adaptor, care DE OBICEI vine cu monitorul. Depinde de producator. Dar, o gasesti in magazine specializate, la vreo 5 lei (parca)

Cea mai buna calitate o obtii prin HDMI, dar pentru asta ai nevoie de o placa video cu HDMI, iar monitorul, la randul lui trebuie sa aiba mufa respectiva.

FullHD, e independent de conectorul dintre placa video si monitor. Semnalul este acelas. FullHD inseamna rezolutie nativa de 1920x1080, poate reda filme la rezolutia respectiva. Cu cat ai monitorul mai mare, o sa poti vedea diferentele de calitate. Spre exemplu, am acasa un monitor LG, 22", merge nativ pe rezolutia 1920x1080, iar daca rulez, un film de calitate 720p si unul de 1080p, diferenta in realitate este mare, dar pe monitorul meu, nu prea. Se observa diferente, bineinteles, dar trebuie sa fi foarte atent. Cu cat ai monitorul mai mare, cu atat 720p o sa te satisfaca mai putin. La TV-uri,LCD-uri sau LED-uri, mari, observi cel mai bine diferenta intre 720p si 1080p.

• Upvote 1
Posted

Nu stiam ca e diferenta intre ce mufa folosesti.. insa daca chiar e diferenta intre VGA si DVI, daca folosesti acel adaptop nu o vei vedea. Calitatea va fi data de veriga cea mai slaba, care e VGA-ul. Deci nare rost de adaptor, decat daca nu aveai VGA..

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

• Moderators
Posted

Exista adaptor si intre VGA -> HDMI ,dar asta nu inseamna ca semnalul transmis va fi HDMI. E si normal.

Daca asta e placa ta video, ai deja 2 DVI-uri, si nu-ti trebuie nici un adaptor. Trebuie doar sa te asiguri ca, monitorul pe care il iei vine cu conector DVI (pe langa cel VGA cu care vine de obicei). Si asa rezolvi usor toata problema.

Daca monitorul pe care il cumperi are doar VGA, iti trebuie un adaptor ca asta.

S-ar putea ca, monitorul sa aiba conectori DVI si VGA, dar sa vina in cutie doar cu un cablu VGA. Adaptorul de care zic mai sus te ajuta si in cazul asta. Dar daca iti iei monitor cu DVI, mergi pe cablu DVI si asigura-te ca, ori primesti cablul in cutia monitorului, ori iti cumperi un cablu separat.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.