Jump to content

Citire Ext2/3/4 Din Windows


GodsOtherHand

Recommended Posts

Avand pe acelasi hard instalat si Windows si o distributie de Linux, tot timpul m-am trezit ca pe Windows nu am loc, si pe cealalta partitie (Linux) am prea mult loc, dar nu il pot folosi, intrucat Windows nu vede partitiile de tip ext.

Problema e si mai mare, odata cu Windows 8 (pentru mine) intrucat nici macar din Linux nu mai puteam accesa fisierele din Windows, sa mai manevrez cu ele cumva.. (win8 prin default nu face shutdown, si un fel de hybernate, deci nu e ok sa te joci cu fisierele lui).

Azi am gasit Ext2Fsd Project, si m-am gandit sa il impartasesc cu voi.

http://www.ext2fsd.com/

Downlodati programul (donati daca doriti si puteti), instalati ca orice alt program, dar sa selectati sa ruleze la fiecare pornire de sistem. Este foarte mic, nu va va afecta sistemu deloc, chiar daca este unul destul de vechi(prin asta ma refer la un intel celeron de 1.6 Ghz, cu 512 mb rami).

Alegeti care partitie doriti sa fie montata si cu ce litera (in cazul meu am ales doar /home ), si dupa un restart veti gasi in my computer o noua partite.

Avantajul fata de alte programe de genul este ca nu mai e nevoie sa copiati fisierul pe partitia NTFS/fat32 ca sa il folositi, ci el va rula bine mersi direct de unde e :)

As adauga ca nu recomand activarea scrierii pe aceasta partitie, intrucat sunt sanse foarte mari sa strice ceva.. daca il lasati doar read-only nu se intampla nimic.

Daca doriti instalarea pe windows 8, va veti trezi cu un avertisment ca sistemu de operare nu este suportat(ceva nu windows NT, nu mai stiu exact). Daca dati compatibilitiy mode cu win7 sau xp, va rula numa bine.

In my computer partitiile ext4 vor aparea ca si ext3, dar merg impecabil

  • Upvote 3

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.