Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pentru prelucrarea video ati instalat in PC un sistem RAID-0 cu doua harddisk-uri. Acum vreti sa instalati si al treilea HDD, dar cand aceasta este atasata la un port IDE normal, sistemul devine mai incet cu aproximativ 20%.

S-a demonstrat practic faptul ca in special controlerul RAID nu este compatibil 100% cu controlerul IDE al unor chipset-uri de pe placile de baza. De aceea trebuie ca portul IDE 0, de care se ataseaza harddisk-ul de boot, sa fie nu numai liber, ci si dezactivat. Deconectarea portului se face in BIOS Setup. Daca aveti unitati CD-ROM sau CD-RW in sistem, conectati-le pe portul IDE 1. Al treilea HDD il legati in cele ce urmeaza ca "Array" aditional in sistemul RAID 0. Pentru aceasta trebuie sa restartati sistemul si sa apelati setup-ul controlerului RAID imediat dupa BIOS. Acolo gasiti in meniu "Define Array".

• 4 years later...

Posted

Domnilor am si eu o problema si nu mai stiu ce sa fac ! Problema mea este urmatoarea: La un moment dat computerul se blocheza si nu mai raspunde la nici o comanda. Dupa ce ii dau restart nu mai vede HDD-ul,nici din bios . Daca scot molexuil si il bag la loc atunci functioneaza normal. Am schimbat 3 HDD-uri,1 SATA si 2 ATA si cu toate am patit la fel. Va rog ma poate ajuta cineva sa rezolv problema ? Sistemul de operare este Windows 7 original. Driverele sunt la zi . Nu stiu ce sa mai fac . BSOD nu-mi da.Doar se blocheaza tot.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.