Jump to content

Veniturile Cosmote Romania Au Crescut


Recommended Posts

top_logo.gif

Veniturile operatorului Cosmote Romania au crescut de peste patru ori in primul semestru al anului, comaparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la 63,6 milioane euro, pe fondul cresterii numarului de clienti pana la 2,2 milioane, conform raportului companiei.

Veniturile Cosmote au crescut cu 354% anul acesta, atingand 63,6 milioane euro in primul semestru, dupa ce in prima jumatate a anului trecut au fost 14 milioane euro. Pierderile nete s-au redus cu mai mult de jumatate, la 20.7 milioane de euro, dupa ce in primul semestru din 2006 au fost de 44,9 milioane euro.

cosmote_coada.jpg

Cosmote Romania este operatorul cu cea mai dinamica evolutie a numarului de clienti de pe piata de telecomunicatii din Romania, inregistrand aproape un milion de noi utilizatori in prima jumatate a anului 2007 si ajungand la 2.22 milioane de clienti la finele lunii iunie 2007 (o cota de piata de circa 11%). Cosmote a raportat 633.420 de noi clienti in primele trei luni ale anului si 357.442 in al doilea trimestru al anului, mentinandu-si pozitia de lider pe segmentul de noi activari.

Raportul Cosmote mai indica faptul ca venitul mediu per utilizator servicii cartela si abonament) a crescut gradual in fiecare trimestru, ajungand la 6.2 euro in primul semestru al anului curent.

Estimarile companiei prevad atingerea unui EBITDA (profitul operational inainte de deducerea taxelor, dobanzilor, deprecierilor si amortizarilor) pozitiv in 2008 si a unui profit net in 2009, la trei ani de la intrarea pe piata din Romania.

Din totalul cheltuielilor de capital ale grupului Cosmote, care s-au ridicat la 219 milioane euro in primul semestru al anului, cea mai mare parte, 84 de milioane euro, au fost directionate catre filiala din Romania, care isi continua investitiile in dezvoltarea comerciala a companiei si pentru a mari capacitatea retelei si a extinde aria de acoperire (in prezent, Cosmote Romania ofera acoperire pentru 97% din populatie).

Sursa:HIT.ro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.