Jump to content

Ipad House, Casa Viitorului!


Alxit Magazin-Online

Recommended Posts

Pereții chiar pot vorbi cu tine în iPad House, sau altfel spus proiectul Openarch, și pot trimite mesaje pe twitter, pentru că fiecare suprafață din casă este touchscreen. Întregul sistem poate fi controlat prin gesturi sau comenzi vocale. Sistemul folosește proiectoare și senzori care sunt capabili să transforme pereții casei sau chiar podelele în ecrane interactive.

Pentru dependenții de internet Openarch poate fi cea mai buna modalitate de a sta conectați cu lumea virtuală pentru că ântregul apartament poate fi transformat într-un gigant ecarn tactil.
Pereții pot arăta update-urile Facebook sau chiar holograme ale prietenilor cu care vrei să faci video chat. Tot acest ansamblu poate fi controlat din orice loc din casă, deci nu ești legat de un PC, laptop sau tabletă pentru a folosi această casă a viitorului, iar controlul se va face prin comenzi vocale sau gesturi, adică nu va trebui să atingi efectiv peretele pentru a plasa comanda.
Directorul firmei producătoare Think Big Factory, Ion Cuervas-Mons, a declarat că partea hardware pentru acest maxi-gadget este terminată în totalitate, dar partea software nu a fost terminată decât în proporție de 40%.
De asemenea, pe lângă interacțiunile de toate felurile în lumea virtuală, proprietarul locuinței inteligente va putea, tot prin comenzi vocale sau gesturi, să controleze fiecare aparat din casă. Cu alte cuvinte luminile sau muzica pot fi pornite prin comenzi vocale, mașina de spălat va activa programe de spălare tot astfel.
Sistemul pus la punct de către Think Big Factory țintește către înlocuirea controlului aparatelor prin atingerea lor sau atingerea unor taste, cu comenzile vocale sau gesturile.
Lucrul la acest proiect a început acum trei ani într-un apartament din nordul Spaniei, iar șeful proiectului spune că speră ca partea de software care lipsește să fie finalizată cât mai curând, în așa fel încât toată lumea să se poată bucura de noua tehnologie.
 
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.