Jump to content

Recommended Posts

Posted

Recent, m-am confruntat cu eroarea "Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is of the GPT partition style." in momentul in care am dorit sa instalez sistemul de operare pe un calculator, si, voi scrie cum am reusit sa rezolv. Pentru inceput, GPT )GUID Partition Table) este folosit in locul MBR (Master Boot Record's) iar pentru a putea rezolva aceasta eroare trebuie sa convertim GPT in MBR. De asemenea, foarte important de stiut inainte sa incepeti este ca daca veti converti partitia din GPT in MBR tot ce aveti pe acea partitie se va pierde.

windows7error.png

Cum in cazul meu nu calculatorul era proaspat procurat, nu aveam nimic de pierdut de pe partitie, asa ca am facut asa:

1. Am introdus CD/DVD/Stick cu sistemul de operare in unitate.

2. Am dat click pe Install dupa care am apasta F10 pentru a deschide consola (este posibil sa fie si alta tasta).

3. Odata deschsa consola (CMD) am tastat: diskpart

diskpart.png

4. Am tastat apoi: list disk, urmand sa aleg partitia pe care doream sa o convertesc.

5. Urmatorul pas a fost sa tastez: select disk 1 (aceasta fiind partitia pe care doream sa o convertesc).

6. Pasul final este dat de tastarea: convert mbr (pentru a converti partitia, proces ce ar trebui sa dureze cateva secunde).

convertgpttombr.gif

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.