Jump to content

Recommended Posts

Posted

in urma unor discutii cu proful de fizica am fost sfatuit sa dau la ac din moment ce vreau sa ma axez si pe fiz si pe info. in schimb, ideea de a iesi inginer pur si simplu nu imi surade, fiindu;mi mult mai la indamana sa lucrez strict cu teorii si programe decat cu parti componente. deci.. e mai ok o fac de info+una de fizica teoretica sau una de ac?  ce aveti de zis despre fiecare?

Posted

vezi ca la facultatea de fizica este optiunea fizica informatica... nu stiu prea multe dar numele zic eu ca este sugestiv...

apropo, varu-meu a terminat ac (automatizari) si acum numai programeaza.... acuma depinde cum nimeresti.

Posted

Si eu sunt in dilema aici. Nu prea stiu cu ce se mananca ACul, nu sunt un geniu dar ador partea aplicata, teoria e bleah. Probabil voi ajunge la info, nu ma vad in stare sa termin ACul.

Mergi unde crezi ca-ti place mai mult si unde crezi ca te mentii...

fWy1P.gif

Posted

ac are mai multe sectii (cel putin in timisoara)... acu depinde pe ce sectie a mers el.. . :)

Varu meu a facut la timisoara la ac la automatizari dupa cum am pus in paranteza. La Co--------l lucra.

Posted

ce sectie e automatizari? La noi se imparte in 

CTI si IS

Calculatoare si Tehnilogia Informatiei  (care la randul ei devine hard sau soft)

Ingineria Sistemelor.  care la randul ei se imparte in 2.. IRA si IP (ingineria reglarii automate si  ingineria programarii).

Sa inteleg ca te referi la ingineria reglarii automate.. desii nah.. nu e acelasi lucru :))

App pentru OP... tu ce vrei sa faci in viitor ?

love is a verb
Love is a doing word

Posted

God e la CTI.. nu stiu el mi-a zis ca a facut automatizari... acuma nu stiu sigur.. Nu stiam ca Ingineria sistemelor se imparte in alte 2.. El a prins cand se faceau 5 ani...

Posted

cum nu? in anul 1 se face mecanica. cei ce ii cunosc eu anul 1 si 2 zic ca fac. proful meu la fel, erm...si la fizica-informatica se face mai mult.. un fel de simulare a unor fenomene in pc. pe asta se bazeaza. sa nu se mai faca experimental din ce am inteles.

Posted

Se face la un nivel foarte redus... In anu 1 faci fizica, mecanica, ceva cu curenti... Dar cam atat. Nu trecu cu mult de ce ai facut in liceu. Cat despre anu2... Te rog frumos sami zici unde e fizica(cum ii zice la materie) ca eu am materiile de la CTI in fata si  nu vad nimic ce are legatura prea mult cu fizica.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Pai nah.. am intrebat pe cineva de la IS si miau zis la fel...anu 2 nu prea faci ceva sa fie considerat fizica... Eventual electronica ceva...dealea cu circuite pacolo.. Acuma nush ce intelegi prin fizica :)) Cand aplici un kirchhoff acolo si vreo 2-3 formule de baza nu mi se pare fizica..

Fizica cat de cat ok am facut doar in anu 1 .. 

http://fiz.upt.ro/index.php?cmd=date_membru&tip=materiale&id=2086247368

Ai acolo daca vrei sa vezi ceva laboratoare..

Noi am facut parca laboratoarele de acolo care incep cu C. ( de exemplu C217 2).

Cursurile de la AC vad ca nu sunt acolo si sincer numi mai amintesc cum aratau.. insa stiu ca examenu a fost OK. 

love is a verb
Love is a doing word

Posted

eu vreau sa dau la ubb la cluj. planuiam sa fac info unu la mana ca imi place, doi ca as castiga bine. stiu ca am potential sa fac ceva in domeniu. si fizica.. pt ca ma fascineaza si as vrea sa fac cercetare. in romania ar trebui sa imi mananc cercetarile ca sa nu mor de foame. de asta m;am gandit ca ar merge amandoua. una pt siguranta materiala, a doua pt sufletul meu.

Posted

Ca idee e bine mai ales daca sti ca poti invata si singur pe langa. Daca chiar vrei fizica ... nu vad dc ai alege AC (poate ma insel eu) desii daca vrei pe calculatare un AC te ajute oleaca mai mult decat info (in sensu ca te forteaza sa inveti anumite chestii in plus..)

love is a verb
Love is a doing word

Posted

da.dar la capitolul programare, din anul 2 info o ia inainte. ac nu aprofundeaza chiar atat de mult. si mate am impresia ca se face mai mult. gresesc?la info in anul 1 se face analiza, si la cuza am inteles ca i;a lasat moale.

Posted

da.dar la capitolul programare, din anul 2 info o ia inainte. ac nu aprofundeaza chiar atat de mult. 

Asta nu o cred... nush exact ce face info dar refuz sa cred ca info face mai multa programare ca noi..

Noi am facut 3 feluri de matematica in anu1 (analiza, algebra, si matematici speciale(asta era continuarea de la analiza defapt)). Dar nu sunt chiar asa grele (si nici profii asa exigenti, stiu si ei ca studenti nu au interes special pt materiile de genu...asa ca iti cer doar cunostinte de baza ca sa treci examenul).

love is a verb
Love is a doing word

Posted

daca se face la acelasi nivel de ce s'a facut diferentiat? trebuie sa fie ceva. una sa se axeze mai mult pe ceva, si ailalta pe altceva. mie asa imi pare, din afara. info aprofundeaza in programare, ac in partile fizice ale pcului.

Posted

Din ce am auzit ac te invata sa folosesti resusrele limitate pe care le ai la dispozitie in timp info nu... rami poti sa pui cati vrei la pc, dar o baterie la masina e limitata si daca nu stii cum sa programezi consumu se gata prea repede. Mie asta mi-a zis varu meu.

Posted

adica inveti... nu e ok sa zici ca poti sa pui oricati rami la un PC pentru ca nu poti.. Sau sa pui un procesor cat vrei tu de bun...

Recent am fost la un concurs.. Si desii echipa noastra a rezolvat cateva probleme nu neam incadrat in limite... de ex la o problema limita era de 64 de mb... si noi foloseam peste 1gb.. iar la restu ne trecea de timpul de 3 secunde in care trebuia sa dam rezultatul. 

App alex, banui ca din ce a zis , varul tau a fost la IS (ei se ocupa de deastea).. La CTI te axezi pe comp (soft sau hard, in functie de ce alegi).

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.