Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut, am si eu nevoie de un sfat.

Doresc sa achizitionez o placa video (pe la 200-300 ron), care sa se potriveasca cu:

- Placa baza Gigabyte GA-B75M-D3V
- Procesor Intel Pentium G2020 la 2.9GHz
- Memorie DDR 3 la 1333 MHz - 4Gb
- Sistem de operare win.7 pe 64 biti

In prezent folosesc Asus NVidia GeForce 7600 GS PCI-E  e-vga
 { http://www.theregister.co.uk/2006/07/26/review_geforce_7600gs_asus_evga/ }

Am vazut ca o placa video la 128 biti, cu 1024 memorie si frecventa procesorului este de 800 si ceva, are pretul de aprox 300 ron. Este o diferenta vizibila intre ce am eu si ce pot cumpara la bugetul de maxim 300 ron?

Imi poti recomanda o placa?

De ex: Placa video Gigabyte NVIDIA GeForce GT430, PCI-E 2.0, 1GB DDR3, 128bit

se va vedea diferenta?
Si care e diferenta intre PCI-E 2 si PCI-E 3?

Posted

Da, GT 430 este ceva mai puternica decat 7600 GS, si, diferentele ar trebui sa fie sesizabile. Uite si un mic clasament: http://novabench.com/gpuchart.php

PCI-E sau PCIe, este o interfata de conectare a placilor de extensie ale PC-ului dezvoltata de Intel si introdusa in anul 2004. Variantele de PCI sunt dezvoltate incepand cu PCIe 1.1 in care viteza maxima de transfer pe fiecare linie este de 250MB/s in ambele directii. PCIe 2.0 dubleaza viteza maxima de transfer care astfel ajunge la 500MB/s, aparut in 2007, se gaseste implementat pe sisteme mai noi. PCIe 3.0 este ultima varianta propusa,  lansata prin 2009 sau 2010, ce are o latime de banda de 8GB/s alaturi de alte optimizari si imbunatatiri.

Diferenta dintre PCI-e 3.0 si 2.1 este de mica (la rezolutii foarte mari) spre 0, deci momentan nu cred ca trebuie sa iti faci probleme.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.