Jump to content

Iphone Lupta Pentru Piata Europeana


PAUL-XX

Recommended Posts

Telefonul iPhone al Apple va avea mai multe obstacole de trecut in Europa, dupa lansare, mai ales ca va intra pe piata in cea mai competitiva perioada a anului, sarbatorile de iarna, pe o piata dominata de companii deja consacrate, conform unor analisti ai firmei de consultanta Ovum.

iphone_3__final.jpg

Analistii Ovum anunta vremuri grele pentru telefonul celor de la Apple odata cu lansarea sa in Europa din cauza produselor unor marci consacrate pe piata europeana. "Apple intentioneaza sa-si lanseze eroul pe piata europeana in mijlocul celei mai competitive perioade a anului si ne asteptam sa se confrunte cu o concurenta puternica din partea produselor unor marci deja consacrate" a declarat analistul Ovum, Joss Gillet.

Conform Ovum, Nokia pregateste un concurent direct pentru iPhone, iar datorita pozitiei de lider mondial in productia de terminale mobile, producatorul finlandez poate reprezenta o adevarata problema pentru Apple, mai ales ca spre sfarsitul anului campania de promovare a produsului nu va mai fi atat de agresiva. ''Unii pot spune insa ca directorul executiv Apple, Steve Jobs, pare constient de provocarile care-l asteapta cu iPhone pe continent, insa tinta Apple este sa aiba un procent din piata, dar vrea sa aiba un exercitiu profitabil. Cu toate acestea recent anuntata scadere de pret nu a parut a fi un semn al unei decizii strategice pro-active, facandu-i pe multi investitori sa isi puna intrebari despre potentialul produsului" a mai adaugat Joss Gillet.

Apple a reusit sa vanda in SUA un milion de telefoane iPhone si preconizeza ca va depasi cifra de 10 milioane de unitati pana la sfarsitul anului 2008. Apple a oferit bonuri de cumparaturi de 100 de dolari pentru cei care au cumparat deja telefonul iPhone, drept compensatie dupa ce compania a diminuat in mod neasteptat pretul iPhone, de la 600 de dolari, la 400 de dolari, pentru ca modelul sa fie mai accesibil.

Sursa:HIT.ro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.