Jump to content

Recommended Posts

Posted

In dimineata zilei de astazi am efectuat cateva modificari pe forum cu referire la prevenirea spam-ului (botilor spammeri). Este vorba de cateva setari care nu pot fi percepute de utilizatorii reali, si o modificare ce poate fi observata de utilizatorii ce vor sa se inregistreze pe forum. Am considerat ca nu sunt asa importante pentru a fi anuntate printr-un topic, insa, in urma cu cateva minute am primit un mesaj privat de la un utilizator de pe forum care imi semnala ca a disparut CAPTCHA (stiti voi, acele litere/cuvinte care trebuiesc introduse pentru a dovedi ca sunteti oameni) din formularul de inregistrare de pe forum, drept pentru care m-am gandit ca e mai bine explic public ce s-a intamplat.

Ei bine, CAPTCHA-ul nu a disparut singur sau din cauza unui bug, ci a fost scos cu buna stiinta de mine. Motivul cred ca este destul de clar... dar pentru cei care au indoieli voi spune ca am observat ca nu este eficient pentru boti, poate doar enervant pentru oameni. Daca tot nu isi face treaba, l-am scos, deocamdata, ramanand doar intrebarea de securitate.

Cam de o saptamana, cu tot cu CAPTCHA si intrebarea de securitate (Question & Answer Challenge) afisate in formularul de inregistrare cateva sute de boti s-au putut inregistra pe forum... Sistemul cu intrebarea de securitate era foarte eficient, insa, se pare ca incepe sa scartaie si acesta, desi inca nu inteleg cum (mai ales ca intrebarile si raspunsurile sunt in romana, deci, mult mai greu de ghicit de catre un bot, teoretic)...

Pentru moment, forumul este in siguranta...

P.S: Pentru ca este tot un anunt, nu voi mai deschide un alt topic: in aceasta noapte serverele de gazduire vor fi schimbate cu unele mai performante, iar forumul va fi cazut pentru cateva minute, conform spuselor firmei de gazduire.

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 3 months later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.