Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut! Am si eu mare nevoie de ajutorul vostru. Care procesor este mai bun, din punct de vedere al performantei: Intel 4930k VS AMD FX-9590 ?

Am citit o gramada despre acest subiect, dar pe toate forumurile toti sunt subiectivi, adica daca cineva are intel, nici nu mai tine cont si de oponent: Intel for the win..

Vreau sa imi cumpar o racheta nucleara, si nu stiu care este mai bun.

Mie mi se pare corect, ca daca ai un octa core (8 nuclee) de 4.7 GHz, sa fie net superior unui quad core de 3.7 GHz.

Ce ma intereseaza pe mine cel mai mult la un procesor:

- atunci cand vreau sa fac development, sa nu existe probleme la compilare (am auzit ca AMD-ul are sau avea anumite probleme)

- cand ma joc, daca am rezoltutia la maxim sa mearga perfect (nu tinem cont de placa grafica :) )

Mai pe scurt vreau performanta, banii nu conteaza (<2000 RON).

Deci ce sa aleg, si de ce?

• Moderators
Posted

Mie mi se pare corect, ca daca ai un octa core (8 nuclee) de 4.7 GHz, sa fie net superior unui quad core de 3.7 GHz.

O sanie trasa de 8 caini lenesi merge mai repede decat una trasa de 4 caini pusi pe treaba?

Cam exacerez, dar asa e si aici.

Posted

O sanie trasa de 8 caini lenesi merge mai repede decat una trasa de 4 caini pusi pe treaba?

Depinde. De exemplu noul Battlefield 4 e mai optimizat pentru AMD decat pe Intel. Incep sa se optimizeze jocurile si pentru AMD + ca se merge pe treaba cu multitasking / multicore.

Bun, si care este motivul pentru care acele nuclee de 3.7 vs 4.7 se misca mai bine?

** Sa nu aud de Mac / Apple. HATE! PC for the win (+Linux) :))

Posted

Daca aplicatia pe care o rulezi are doar 4 fire de executie, tu poti sa pui octacore.. ca 4 nuclee vor dormii.

Pe langa ce zice Pav, as zice ca si cu diferenta de viteza e la fel.. degeaba e AMD mai rapid daca face mai putin pentru fiecare tact..

App, eu vad altceva..

http://ark.intel.com/products/77780

6 nuclee si 12 fire de executie. Sau nu am inteles eu bine?

App, niciodata nu am inteles de ce un comp Apple (mai ales astea x86) nu e PC? Si mai rau, de ce Linux nu e PC? Pe bune ca ma zgarie rau chestia asta :))

love is a verb
Love is a doing word

Posted

cred ca am vrut sa spun i7 4770k :), dar nu are importanta. problema mea e in felul urmator: de ce daca ai mai multe nuclee (si mai puternice), tot sunt mai slabe decat i7 ?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.