Jump to content

Recommended Posts

Posted

Vreau sa-mi conectez un router si am net de la rds dar ma intereseaza cat de mult imi scade mie viteza  daca e folosit netul si prin wireles? Adica daca eu de pe calculator downloadez, laptopul prin wireles o sa sacadeze si la un clip pe youtube? Eu voi folosi pc-ul iar persoana care va folosi laptopul pe wireles o sa citeasca ziare/wikipedia+cate un serial online, astfel de folosire a netului prin wireles o sa-mi afecteze mie viteza la calculator? Netul e de la RDS ceva cu 100MB/s dar downloadul e undeva la 3-4MB/sec. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Posted

viteza de wireless e parca putin peste 6MB/s (54Mb/s).

Dar tu zici ca ai netul putin mai slab de atat, asa ca viteza se va imparti in 2 (daca downlodati ceva deodata).

Oricum, viteza e suficienta cat sa se uite mai multi la youtube (poate nu o sa mearga fullhd pe ambele compuri, da nus sigur nici de asta). 

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Stiu ca atunci cand ma conectez la RDS imi scrie ca internetul 100mb/s s-a conectat apoi nu stiu exact care e viteza. Cand am dat testul de viteaza pe RDS imi zice ca am 19MB/s download deci nu stiu exact cam care e viteza. Acuma maine o sa montez routerul sa vad ce si cum. Nu e stres ca nu o sa se foloseasca in acelasi timp foarte mult netul dar vreau sa nu faca figuri, atat.

Posted

Baieti am o intrebare cu routerul, am un tenda si reusec sa am net wireles dar nu am net pe calculator iar la tutorialele de pe net apare ca trebuie sa setez wan setings dar la mine nu imi apare Wan Setings, stie cineva cum ar trebui sa procedez sa am  net si in pc?

Posted

Pentru o viteza mai buna la internet recomand RDS 1Gb/s  

si un router gigabyte de la tp-link fie ca este wireless fie nu !

Baieti am o intrebare cu routerul, am un tenda si reusec sa am net wireles dar nu am net pe calculator iar la tutorialele de pe net apare ca trebuie sa setez wan setings dar la mine nu imi apare Wan Setings, stie cineva cum ar trebui sa procedez sa am  net si in pc?

Sunt mai multi factori care pot influenta legatura intre router si PC:

1. Cablul de internet este sertizat prost sau mufa nu mai este la locul ei 

2. WAN este intrarea in router adica intrarea de la providerul de internet restul sunt doar iesiri ar trebui sa iti mearga.

Incearca sa introduci cablul de la provider in portul 1 sa faci conectare WAN din PC ( nu inainte de a da un reset de router ).

Daca nu reusesti sa te conectezi pe router pe ip-ul LAN (ex: 192.168.0.1) inseamna ca este problema la cablul de internet.

3. Placa de retea a PC-ului trebuie verificata ( Sunt rare cazurile dar exista si aceasta posibilitate ).

Mult succes !

Posted

Deci eu nu inteleg cum sa-i fac pentru ca setarile le-am facut din carte dar nu am net pe pc numa wireles. Acuma sa vad ce as putea sa-i fac, are cineva ceva sfaturi? Eu am laptop si as vrea sa am net pe wireles la laptop si cablul la pc cine imi poate explica cum ar trebuii sa fac?

Posted

ai conectat cablul in pc si in router in portul albastru (parca albastru era deobice)?

Daca da si nu mere. incearca ori cu alt fir, ori incearca acelasi fir la altcineva. Sar putea sa fie dus firul.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Firul nu e pentru ca am incercat si varinata in care firul vine din modem direct in pc si merge si varianta cu firul ce a venit de la router, l-am pus din modem in pc si de asemenea a functionat deci nu e problema de fire.

Mai ales dupa ce is conectate beculetul acela de la firul care e in calculator se aprinde deci este net, dar cand dau eu sa ma conectez nu merge mai deparcte de conecting to wan miniport PPOE si atat nu merge la username si pasword. Eu tind sa cred ca trebuie ceva setare din windows cum sa-i permit internetul ca e ca si cum ar fi blocat. Deci partea de cabluri/router/modem nu are nimic, la fel ca si instalul pentru ca wireles-ul merge dar nu si netul in pc-ul meu.

Plus ca am bagat odata Ethernet-ul din pc intr-un port de iesire al routerului si cablul ce ducea la pc in alt port si asa a mers netul, dar cand trec pe cablul de la net in portul albastru si cablul din pc intr-un port de iesire merge brici wireles dar nu ma pot conecta de pe pc.

Posted

Astazi pe Steam si Counter Strike merge netul dar in rest nu, deci e ca si cum ceva ar bloca accesul la internet. Am intrebat pe cineva si mi-a zis ca trebuie sa fac o conexiune Lan intre router si pc, imi poate explica cineva cam cum se face asa ceva?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.