Jump to content

Depistare Zgomot Cooler Procesor, Sursa Sau Hdd?

Recommended Posts

Salut,

Tocmai mi-am luat un procesor nou (AMD FX 8320) si pentru ca coolerul stock scotea un zgomot infernal, mi-am luat un Thermalright True Spirit 120i. 

Toate bune si frumoase, cooleru nu scoate nici un sunet dubios. Cel putin asa parea. Pentru ca dupa ce CPU usage sare de 12%, incepe si PC-ul sa scoata sunete deranjante. Am luat prin eliminare placa video si coolerul nou instalat de la CPU si m-am asigurat ca nu ele sunt de vina. Ar purea fi de la HDD? Nu stiu ce sa mai fac, am folosit SpeedFan sa opresc pe rand coolerele si zogomotul tot continua. Doar dupa ce scade CPU usage, treptat inceteaza si zgomotul. Am tot cautat pe net / youtube/forumuri probleme similare dar n-am gasit nici un zgomot care sa fie ca al meu. 

Am filmat si am pus si pe YouTube problema:

Oare aveti vreo idee despre ce ar putea fi si cum as putea rezolva problema? Mersi anticipat.

Sistemul meu:
Placa video Sapphire Radeon HD7850 Dual-X 2GB DDR5 256-bit
Sursa Sirtec - High Power Element PLUS 500W
Procesor AMD FX-8320 3.5GHz box
Memorie Crucial 4GB DDR3 1600MHz 
Placa de baza Gigabyte GA-970A-DS3P

HDD 465GB Western Digital WDC WD5000AAKX-001CA0 ATA Device (SATA

Sursa o am cam de 10 luni luata, e posibil oare sa nu fie suficienta pentru configuratia mea? Inainte sa-mi iau procesorul asta m-am asigurat ca sursa mi-ar suporta intreaga configuratie. Na, nu stiu cum as putea sa-mi dau seama daca-i sursa, avand in vedere ca face zgomot doar cand lucreaza procesorul mai intens. 

Din ce am vazut in video si tu spui ca face la fel e clara treaba nu mai face fata la solicitari din cauza bobinei (daca tot ai pomenit) , ar trebui sa ai inca garantie la ea (sursa aia cred ca are garantie 2 ani ) si sa o duci la un atelier de-al lor sa rezolve problema.

Bani sunt in stare sa te faca sa omori, cam de asta la noi pe timp de pace razboi.

Cel mai probabil e coil noise. Poate proveni si de la placa video, si de la placa de baza. Din pacate nu este considerat defect de catre producatori, deci sansele sa o schimbi depind de ei (desi baietii de la PCG sunt de treaba, mie mi-au schimbat placa video din cauza aceluiasi lucru, foarte puternic; nu e neaparat ceva rau, dar e deranjant). Pune urechea si asculta cu grija de unde provine, vezi unde e mai accentuat zgomotul.  Si eu am, dar foarte subtil si deobicei la frameuri multe (in jocuri la cinematice, miscari masive pe fundal). Vad ca la tine e mai puternic si se intampla in idle, deci verifica sigur de unde provine. Cel mai simplu e sa imprumuti sursa cuiva sa vezi D:.

fWy1P.gif