Jump to content

Activitatea P2p, Inregistrata Permanent


PAUL-XX

Recommended Posts

Cercetatorii Universitatii California-Riverside au publicat un studiu privind urmarirea utilizatorilor P2P de catre companiile ale caror produse sunt piratate. Concluzia: toti cei care folosesc retelele P2P transmit date permanent unor "falsi utilizatori" configurati de companiile media.

Anirban Banerjee, Michalis Faloutsos si Laxmi Bhuyan au colectat peste 100GB de informatii TCP header la inceputul anului 2006 folosind un client special conceput. Scopul studiului a fost determinarea "riscului de a intalni un fals utilizator si de a fi actionat in instanta". Rezultatele studiului sunt prezentate in lucrarea "P2P: Is Big Brother Watching You?" .

In ultimii ani, comunitatile P2P au suspectat ca afiliati ai unor organizatii ca RIAA - Recording Industry Association of America sau MPAA - Motion Picture Association of America sunt prezenti in retelele P2P in incercarea de a identifica persoanele care sunt implicate in transferuri cu fisiere supuse legilor de copyright. Companii ca SafeNet (denumita anterior Media Sentry) sunt implicate in activitati de supraveghere, dovezile obtinute fiind folosite frecvent in procese (printre care si cel al d-nei Jammie Thomas, amendata cu 222.000 $).

Identificarea acestor organizatii este dificila, fiind foarte discrete prin natura activitatii pe care o desfasoara. Totusi, sustinatorii P2P au intocmit de-a lungul anilor liste cu plaje de IP-uri suspectate ca ar apartine acestor organizatii. Conectarea la un "utilizator" care foloseste o astfel de adresa IP inseamna de cele mai multe ori ca disponibilitatea fisierului pentru upload/ download a fost inregistrata.

Prin procesarea datelor TCP header colectate pe parcursul a trei luni, cercetatorii Universitatii California-Riverside au ajuns la urmatoarele concluzii:

1. Utilizatorii care nu folosesc o lista de blocare sunt inregistrati. Toti utilizatorii participanti la studiu care nu foloseau liste de blocare s-au conectat foarte repede la adrese IP inscrise in aceste liste. Intre 12 si 17 % din totalul de adrese IP din retea se inscriau in aceasta categorie;

2. Organizatiile care desfasoara activitati de urmarire nu sunt foarte greu de evitat. Restrictionarea primelor cinci adrese IP inregistrate in listele negre scade posibilitatea de a fi detectat la 1%;

3. Companiile detinatoare ale materialelor supuse drepturilor de autor isi mascheaza prezenta. De activitatile de urmarire se ocupa companii din afara acestora ca SafeNet sau BayTSP, care la randul lor isi disimuleaza foarte bine prezenta. In urma cautarilor reverse DNS pe adresele IP din listele negre, numai 0,5 % duceau in mod evident la companiile media (cautarile reverse DNS sunt folosite pentru a determina numele de host asociat unei adrese IP);

4. BOGONS - liste de adrese Internet care nu au fost alocate, nefiind folosite in mod obisnuit. Dintre primele 15 entitati din lista neagra descoperite in timpul testelor, 12 erau BOGON. Cercetatorii au precizat ca "aceste surse isi ascund in mod deliberat identitatea in timp ce pun la dispozitie fisiere in retelele P2P". Cautarile reverse DNS asupra acestor adrese au oferit prea putine informatii utile.

Sursa:HIT.ro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.