Jump to content

Cum Creez Si Populez O Baza De Date In Phpmyadmin?

Recommended Posts

Posted

Intai trebuie sa ajungi in phpmyadmin. Este in cPanel sau urmezi un link dat de host. Daca nu stii sigur, intreaba host-ul daca a oferit phpmyadmin.

Daca nu ai creat o baza de date, va trebui sa o creezi acum. Introduci in casuta de sub "create new database" numele pe care doresti sa il dai bazei de date si apesi butonul "create".

Dupa ce ai creat baza de date este important sa retii urmatoarele informatii: database host (locul in care este gazduita, de obicei localhost), database name (scriptul are nevoie de aceasta informatie, deci este si ea importanta), database username si database password, parola data de host sau setata anterior, la crearea bazei de date.

Unele CMS (Content Management System) utilizeaza o baza de date goala in care isi scriu tabelele. Altele, cum este Php Nuke de pilda au nevoie de o baza de date deja populata cu tabelele necesare. In acest caz in pachetul descarcat cu installer-ul scriptului exista un fisier .sql care se importa pentru a avea informatiile necesare.

Iata cum procedam:

Observam ca baza de date pe care o numesc nuke este goala acum. Pentru a o popula cu informatia din nuke.sql voi urma link-ul SQL.

Dupa aceea voi apasa browse si voi cauta pe calculator unde se afla fisierul nuke.sql. Dupa ce l-am localizat apas pe GO.

Daca au aparut erori, apasam pe STRUCTURE, selectam TOATE tabelele si alegem optiunea DROP. Asta va curata baza de date si va trebui sa incercam din nou.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 3 years later...

Posted

Daca ai host de la o firma ce se respecta, ar trebui sa ai acces la cPanel, in care se afla phpMyAdmin (dupa cum vezi in demo-ul din link).

Ce vrei sa faci mai exact ?

Stiri IT

I'm not scared of dying, i did it before. Do you think you can defeat me? Then, prepare to go to war.

Posted

Eu doresc sa-mi pun websiteul meu sa fie php dar nu html pentru ca Search box la mine nu fuctioneaza,cind scriu ceva la search nu se duce la ceea ce am scris dar se duce pe pagina pincipala.Si Gaby mi-a spus deacuma acolo mai sus dar nu pot sa fac :( Gaby aratami vre-un video tutorial ca nu inteleg nimic :(

Posted

Host-ul site-ului tau este: http://www.000webhost.com

Planul FREE beneficiaza de asta inseamna ca ai acces la phpMyAdmin, implicit la sQL.

Site-ul actual cum este creat ? Ai modificat un template ? L-ai facut cu un program ? Au cei de la 000webhost o aplicatie cu care il faci ?

Cel mai simplu pentru a rezolva "problemele" ar fi sa folosesti un CMS (), sugerez un WordPres: http://ro.wordpress.org/, si astfel beneficiezi si de posibilitatea de adaugare a continutului intr-un mod dinamic folosind un ACP (Admin Control Panel), vei avea si Search Box, si multe alte facilitati.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Da am modificat un Template!

Dupa cum stii, data trecuta nu te-am iertat asa ca ai grija la +1 aiurea.

"Timpul exista pentru ca lucrurile sa nu se intample in acelasi timp." - Albert Einstein

"I'm gonna make him an offer he can't refuse." - Don Corleone Vito

• 8 months later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.