Jump to content

Cresteti Viteza Si Incarcarea Lejera La Pc!


PAUL-XX

Recommended Posts

Regula numarul unu este :daca nu cunosti,nu atingi !

Pentru cei ce sunt nehotarati sa investeasca in PC ul lor sau intrun-ul nou exista unele metode nu numai utile cat si bune ptr a fi folositor in a intretine Pc -ul atata in ordine cat si al ajuta sa pentru o functionare mai eficienta.Primul lucru ce trebui facut este o curatenie atat serioasa cat si atenta pe toate componentele calculatorului.Scoaterea alimentatorului si aspirand tot praful din carcasa,asigurandute ca toate ventilatoarele sunt in stare de functiune neavand praf pe ele,numai atunci putand inchide carcasa si pornind sistemul totul va fi sigur de la inceput.Desigur incepand cu curatenia Pc ului ne ajuta sa stim sa ne ingrijim de el si asigurandui o buna ventilatie ptr racirea temperaturi crescute in el cand e functionabil.

Al doilea lucru ce trebui facutar fi sa incercam sa eliminam toate programele ce nu ne ajuta sau care sunt nedorite cu aplicatiile "Add or Remove Programs" din "Control Pannel" si ar fi bine sa mai facem si urmatoarele operatiuni ca cele de genul "Disk Cleanup"si "Disk Defragmenter" pentru ati aduce hard diskul la cea mai buna si posibila forma de a rula atata in sigurantza cat si relaxat si mai activ nemai fiind atat de incarcat.

Al treilea lucru care trebui facut va fi cel de limitare a numarului de programe de la Startup,prin aceasta operatiune vor creste performantele per total a sistemului prin eliberarea de resurse importante si reducand considerabil rimpul cerut de Windows pentru a putea boota.

Vom merge pe bara si apasand "Start" vom merge la "Run" si vom scrie asa in spatiul de dialog : msconfig .Ne va aparea fereastra "System Configuration Utility" si apasa tab-ul (butonul) STARTUP .

startuphf2.jpg

Trebui sa fim atenti si sa ne uitam de programele ce nu avem nevoie sa porneasca la incarcare Windows-ului si vom debifa cele de genul NERO ,WINAMP,ITUNESHELPER,etc care stau si ne mananca atata resurse cat si ingreuneaza sistemul la pornire ,desigur nui o probleme ele vor fuctiona normal cand le veti porni de pe icoana de pe desktop.Dar mare atentie nu trebuiesc toate casutele debifate a intamplare ptr ca exista si functi vitale ce trebuiesc lasate bifate sau alfel vom avea anumite probleme .Vor creste performantele prin eliberarea de RAM si mai mult puteti adauga un hard driver mai rapid pentru ceva mai mult demaraj,dar componentele costa bani deci mai convenabil este un calculator nou.

Va astept mesajele voastre in cazul in care veti incerca cele de sus relatate si sa imi spuneti care va este parerea cat si ce observati.

Succes!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.